Welke.nl
Gemeente info

Nuttig om te weten als je gaat trouwen

Trouwen is in ons land aan allerlei wettelijke regels gebonden. Zo moet je minimaal twee weken voor de huwelijksdatum in ondertrouw gaan (of daarvan aangifte doen) bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in je woonplaats of die van je partner.

lees verder

Trouwen in de gemeente

Laat je inspireren

Primeur in Nederland: het Trouwloket

Eindelijk kunnen aanstaande bruidsparen eenvoudig en volledig online alles rondom hun bijzondere dag regelen. De gemeente Etten-Leur beschikte sinds 16 april 2018 als één van de eerste gemeente over een Trouwloket. Zelfs de melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap (voorheen de Ondertrouw) kan online worden aangemeld. En daar zijn we trots op!

Budget trouwen in Rotterdam

Steeds meer gemeenten komen met het budget huwelijk; een vorm van trouwen waarbij je aanzienlijk minder betaalt dan bij het normale huwelijk, wat kan oplopen tot bijna duizend euro. Bij eenvoudig trouwen ben je binnen een kwartier getrouwd voor een paar honderd euro en dat kan je nu ook doen in Rotterdam!

Mijn zus gaat trouwen, heb ik recht op bijzonder verlof?

Voor de grote dag van je zus of broer, neem je natuurlijk sowieso vrij. Maar heb je ook recht op bijzonder verlof als een direct familielid gaat trouwen?

Nieuw: eenvoudig of budgettrouwen in Amsterdam

In Amsterdam kun je nu binnen enkele minuten voor de wet getrouwd worden en het kost slechts enkele tientjes of een paar honderd euro. Het eenvoudige huwelijk of het budgethuwelijk past bij de stellen die net iets meer willen dan gratis trouwen, maar een beperkt budget hebben voor een groots feest.

Muren verven van een nieuwbouwwoning: wel of niet doen?

Als pasgetrouwd stel kun je vast niet wachten om samen een stulpje te kopen. We zien vaak dat jonge stellen een nieuwbouwwoning betrekken. Een woning die met een beetje hulp mee kan groeien met een jong gezin. Er komt echter veel meer kijken bij een nieuwbouwwoning. Deze wordt vrijwel nooit in perfecte staat opgeleverd. Vooral de wanden vragen extra aandacht.

Belastingzaken; wat verandert er als je gaat trouwen?

Wat verandert er qua belasting als je gaat trouwen? Als je gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, dan ben je misschien niet elke dag bezig met de zakelijke aspecten van dit heugelijke nieuws. Bijvoorbeeld belastingzaken. Niet leuk, vaak ook niet makkelijk, maar wel nodig. Check hier wat er zoal kan veranderen voor jullie.

Aan het laden...

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation