Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in Haarlem | Trouwtarieven & trouwlocaties

Woon je in Haarlem en wil je trouwen? In deze prachtige gemeente zijn er zoveel mogelijkheden! Wij helpen je in dit artikel alvast op weg met de nodige informatie.

Online aanmelden ondertrouw


Wie wil trouwen (of een geregistreerd partnerschap wil aangaan) moet zich aanmelden bij de gemeente. Tegenwoordig kun je dit online regelen. Je kunt dan ook direct de locatie en datum reserveren van jullie huwelijk.

Hoeveel kost trouwen


De gemeente Haarlem hanteert diverse pakketten: per pakket verschilt de locatie en ook de kosten (en mogelijkheden) zijn anders. Bij het nulpakket zijn er geen basiskosten, maar bij het all-in pakket in de Gravenzaal lopen de kosten op zaterdag op naar 1.137 euro. Op de gemeentewebsite staan alle pakketten overzichtelijk vermeld met de bijbehorende kosten. Deze kosten zijn dan nog exclusief de gemeentegetuige (€ 25,40 per getuige) en een trouw-/partnerboekje met leren omslag of duplicaat (€ 41,10). Ook zijn er kosten verbonden aan de stukken die je moet inleveren. Laat je vooraf goed inlichten over alle kosten.

ga naar meer Trouwtarieven Haarlem

Officiële trouwlocaties voor de ceremonie


De gemeente heeft zelf drie trouwlocaties: de Gravenzaal, de Librije en de huwelijkskamer. Kies je voor het all-in pakket dan kun je op diverse locaties in Haarlem het huwelijk laten voltrekken. En bij het keuzepakket kun je zelf je trouwlocatie kiezen, nadat de gemeente hier goedkeuring voor heeft gegeven.


Voorwaarden locatie


Informeer vooraf wat wel en niet is toegestaan. Zo mag je niet met rijst, bloemblaadjes, confetti enzovoort strooien. Ook is het niet toegestaan ballonnen op te laten.


Trouwlocaties in Haarlem voor je bruiloft


Natuurlijk doen wij van trouwen.nl al veel voorwerk voor jou. Op ons platform vind je de mooiste trouwlocaties. Dus zoek niet verder en kijk naar de beste adresjes die wij alvast voor jou selecteerden.

Ga naar Trouwlocaties Gemeente Haarlem
Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation