Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Alphen Chaam

Gemeente Alphen Chaam
Willibrordplein 1
5131 AV Alphen Chaam

Trouwen in Alphen Chaam

Trouwen in Alphen Chaam is misschien niet iets wat je vaak hoort, maar toch kun je er prachtig trouwen. De gemeente is eigenlijk een samenvoeging van twee dorpjes: (je raadt het al) Alphen en Chaam. Je vindt hier veel vrijheid en natuur en misschien ken je de gemeente ook wel van de La Vuelta Holanda: de derde grote ronde op de wielerkalender die in augustus 2022 vlakbij gereden werd. 

Wanneer jullie geboren en getogen zijn in Alphen Chaam, hoeven we dit allemaal natuurlijk niet te vertellen. Wat jullie interessant vinden is een mooie trouwlocatie vinden in Alphen Chaam! Dat is gelukkig niet moeilijk. Trouwen kan in principe overal in de gemeente, als je jouw locatie van keuze maar op tijd laat aanmerken als officiële trouwlocatie voor één dag. 

Naast je eigen trouwlocatie uitzoeken, kun je ook uit officiële trouwlocaties kiezen. Bekijk daarvoor ook eens onze pagina met alle Trouwlocaties in Alphen Chaam. Zo kun je bijvoorbeeld de bruiloft vieren in een club of discotheek, maar ook in een hotel (met bruidssuite!), een partycentrum, een rederij, op een schip, bij een strandpaviljoen of een beach club. Dat wordt straks nog moeilijk kiezen! Neem via onze pagina eenvoudig contact op met één van de trouwlocaties om meer informatie te verkrijgen. 

Hulp nodig bij het uitzoeken van een trouwlocatie in Alphen Chaam die perfect bij jullie past? Op onze pagina met trouwlocaties kun je ook reviews van andere bruidsparen bekijken. En dankzij de handige filters kun je de locaties eruit halen die je sowieso niet aanspreken. Zo hebben jullie al snel de trouwlocatie van jullie dromen gevonden! 

Alphen Chaam staat bekend om de pittoreske gebouwen en de landelijke uitstraling. Je zult hier veel rust ervaren, terwijl er genoeg bruisende locaties zijn om een spetterend feest te vieren! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Melding doen is gratis. Na de melding krijgt u een factuur voor de kosten van het huwelijk of geregistreerd partnerschap. Die kosten zijn afhankelijk van de gekozen dag, tijd en locatie.

Maandag om 09.00 en om 09.15 uur: gratis
Maandag- en dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur: € 136,05
Maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur: € 310,80 
Maandag tot en met vrijdag voor 09.00 uur en na 17.00 uur: € 813,10
Zaterdag, zondag en feestdagen: € 813,10 

Extra kosten

Trouw-/partnerschapsboekje: € 45,60
Keuze eigen trouwambtenaar (BABS): € 68
Keuze eigen locatie: € 136,05
Getuige van de gemeente (per getuige): € 26,10

Kosten van afzeggen of verzetten

Tot 4 weken voor het geplande tijdstip: € 136,05
Na 4 weken en een half jaar voor het geplande tijdstip: € 68

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation