Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier
Aan het laden...

Trouwen in de gemeente

Trouwen in de gemeente

Nuttig om te weten als je gaat trouwen

Trouwen is in ons land aan allerlei wettelijke regels gebonden. Zo moet je minimaal twee weken voor de huwelijksdatum in ondertrouw gaan (of daarvan aangifte doen) bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in je woonplaats of die van je partner.

Heb je documenten nodig zoals je geboorteakte en moet je minimaal twee en maximaal vier meerderjarige getuigen hebben, enzovoorts.

Gemeente info tips
Je mag in ons land in elke gemeente trouwen, maar in die gemeente mag je niet overal trouwen. Wil je op een andere locatie dan het gemeentehuis trouwen, dan kan dat alleen op een locatie die als trouwlocatie is aangewezen. Hoewel speciale verzoeken meestal wel worden gehonoreerd. Wil je in een andere gemeente dan de gemeente van aangifte trouwen, dan is het nodig dat de ambtenaar van de burgerlijke stand in die gemeente in het bezit komt van alle documenten, waaronder natuurlijk ook de akte van de huwelijksaangifte.

Gemeente info voorbeelden
De meeste gemeenten zijn erop ingericht om van de huwelijksvoltrekking iets speciaals te maken. De trouwzaal, e decoratie, de muziek en de trouwambtenaar; in de meeste gevallen kan alles naar jullie smaak en voorkeur geregeld worden. Dat geldt vaak ook voor andere locaties in de gemeente die als trouwlocatie zijn aangewezen. Hebben jullie een favoriete gemeente en trouwlocatie aldaar uitgekozen? Naam dan op tijd contact op en informeer naar wat allemaal mogelijk is.

Hier vind je meer informatie en links naar gemeentesites!

lees verder
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation