Gemeente Achtkarspelen

Stationsstraat 18
9285NH Achtkarspelen

Trouwen in Achtkarspelen

Welkom in de gemeente Achtkarspelen.

Jullie trouwdag of de dag van partnerschapsregistratie is een dag om naar uit te kijken. Samen hebben jullie de beslissing genomen en samen leven jullie naar deze dag toe. Om van deze dag een succes te maken moet er veel geregeld worden.

Wat er geregeld moet worden om voor de wet te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan is hieronder uitgebreid beschreven in een stappenplan.

De gemeente Achtkarspelen wenst jullie heel veel succes en plezier met het plannen en organiseren van jullie huwelijksdag of dag van jullie partnerschapsregistratie.

Trouwlocaties

Trouwen in het gemeentehuis

Het trouwen of de partnerschapsregistratie kan in één van de twee trouwzalen van het gemeentehuis. Jullie kunnen op alle dagen (behalve zon- en feestdagen) gebruik maken van de trouwzaal in het Jeltingahuis. Op vrijdag en zaterdag kunnen jullie ook kiezen voor de raadzaal.

Zowel in de trouwzaal in het Jeltingahuis als in de raadzaal zijn ongeveer zestig zitplaatsen. Parkeren kan op de parkeerplaatsen rondom het gemeentehuis.

Beide trouwzalen zijn met een lift te bereiken. Als jullie gezelschap hiervan gebruik wil maken, dan kunnen jullie dat doorgeven tijdens de ondertrouw.

Bellenblaas gebruiken en/of ballonnen oplaten is toegestaan. Het is niet toegestaan om rijst of confetti te strooien in of bij het gemeentehuis. Dit heeft te maken met de veiligheid en de eventuele volgende huwelijken.

Kerk Drogeham

De gemeente Achtkarspelen heeft naast het Jeltingahuis en de raadzaal nog een officiële trouwlocatie, namelijk de “Hervormde Kerk” in Drogeham. In dit kerkje kan het burgerlijk huwelijk of geregistreerd partnerschap voltrokken worden. Bruidsparen die aanvullende wensen hebben voor aansluitend of voorafgaand aan de ceremonie, overleggen dit van tevoren met de beheerder van de kerk. Kosten om het kerkje te huren voor het burgerlijk huwelijk of geregistreerd partnerschap, betaalt het bruidspaar rechtstreeks aan de kerk, zonder tussenkomst van de gemeente. Deze kosten staan los van de huwelijksleges die het bruidspaar aan de gemeente betaalt

Trouwambtenaren

Je kan kiezen uit verschillende trouwambtenaren in de gemeente Achtkarspelen.

Kosten van een huwelijk/partnerschap in 2019

Maandag t/m vrijdag van 9.00 t/m 21.00 uur € 300,-
Zaterdag van 9.00 t/m 16.00 uur € 525,-
Dinsdag en woensdag om 9.00 uur Gratis*

Eventuele extra kosten

Getuige van de gemeente (kosten per getuige) € 18,-
Administratieve kosten voor wijzigen datum en/of tijdstip € 15,-
Kalligrafie trouwboekje € 12,-
Kalligrafie kind(eren) bijschrijven trouwboekje € 8,75
Huwelijks- of partnerschapsboekje € 17,-
Beoordeling locatie voor incidenteel gebruik € 150,-

Extra kosten voor een alternatieve trouwlocatie in 2019

-Aanwijzen trouwlocatie voor eenmalig gebruik € 159,00

Gratis huwelijk/geregistreerd partnerschap

Als jullie op een dinsdag- of woensdagmorgen om 9.00 uur trouwen of een partnerschap aangaan, houdt dan rekening met het volgende:

-Het is een korte en sobere ceremonie zonder toespraak
-Het huwelijk/partnerschap wordt voltrokken in een kamer (en dus niet in een trouwzaal)
-Naast het bruidspaar zijn alleen de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand bij de voltrekking aanwezig (er is dus geen mogelijkheid om gasten mee te nemen)
-Er is geen keuze voor een trouwambtenaar
-Er is geen mogelijkheid tot het draaien van muziek
-Per kosteloos tijdstip is er slechts ruimte voor 1 bruidspaar
-In ieder geval woont 1 van jullie in de gemeente Achtkarspelen

Willen jullie een ceremonie met meer diensten en mogelijkheden? Dan is ons 'halftarief huwelijk' misschien geschikt voor jullie. Het enige verschil met een 'voltarief huwelijk' is dat het 'halftarief huwelijk' alleen wordt voltrokken op een tijdstip op dinsdag of woensdag tussen 9.15 en 11.15 uur.

Voor meer informatie ga naar de gemeente Achtkarspelen

Tot ziens!

Trouwen in Gemeente Achtkarspelen

Heb je interesse om te trouwen in Gemeente Achtkarspelen, lees meer of ga gelijk naar de tarieven.

Professionals

Aan het laden...

Einde van de content

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation