Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Inspiratie op Trouwen.nl

Gedoemde huwelijken: hoe herken je ze?

Bruidsmeisjes staan als goede vriendin dichtbij de bruid en haar toekomstige man. Meestal genieten ze van het geluk van het bruidspaar, maar in sommige gevallen wisten ze van tevoren al dat het huwelijk gedoemd was te mislukken. Hoe? Dat vertellen ze...

App\Post Object
(
  [id] => 41272
  [slug] => gedoemde-huwelijken-hoe-herken-je-ze
  [title] => Gedoemde huwelijken: hoe herken je ze?
  [content] => Bruidsmeisjes staan als goede vriendin dichtbij de bruid en haar toekomstige man. Meestal genieten ze van het geluk van het bruidspaar, maar in sommige gevallen wisten ze van tevoren al dat het huwelijk gedoemd was te mislukken. Hoe? Dat vertellen ze hier. 

Met de verkeerde partner getrouwd

Soms weet je van tevoren dat iemand met de verkeerde partner trouwt, maar ziet zij het zelf nog niet. Ze is verliefd en vergeeft al zijn fouten. Zo ook bij de vriendin van Tiffany: “We probeerden haar allemaal te waarschuwen, maar ze wilde niet luisteren. Hij ging vreemd met elke vrouw die maar wilde. Ik hielp met het plannen van haar bruiloft en ben haar oudste vriendin, en hij probeerde met mij naar bed te gaan een week voor de bruiloft!” Ook andersom is soms het geval, zoals bij Sally’s vriendin: “Het was overduidelijk. Op de avond van hun verloving hadden ze een heftige ruzie en op haar vrijgezellenfeest appte ze de hele avond met iemand waarvan wij wisten dat het niet haar verloofde was. Het ergste was de bruiloft. De bruidegom was stapelverliefd, keek in haar ogen, deed alle liefdevolle dingen, maar je kon zien dat hij gekweld was. Zij keek nooit zo naar hem, niet tijdens de dans, niet tijdens het diner... Elke keer als we proostten, werd ze pissig en weigerde ze hem te kussen. Het huwelijk duurde ook maar drie maanden.”
Lees ook Getrouwd blijven of toch scheiden?

Weinig tijd en aandacht voor elkaar

Rae vertelt over de bruiloft van haar beste vriendin. “Het was gedoemd te mislukken. Ze brachten nooit tijd met elkaar door. Ze ging altijd mee met de vrijgezelle dames naar café’s en flirtte met veel andere mannen. De avond voor de bruiloft waren we wat boodschappen aan het halen en toen zei ze me dat ze even langs een huis moest rijden, omdat ze haar telefoonlader was vergeten bij een andere man thuis. Ik heb nooit wat gezegd tegen haar man, ik vond het niet mijn taak en dacht dat hij er wel achter zou komen. Dat deed hij ook, na enkele jaren huwelijk en een baby, betrapte hij haar tijdens het Skypen met een andere man met haar borsten ontbloot.”
Lees ook Ongelukkig getrouwd? Welke geldzaken moet je regelen bij een scheiding?

Nog verliefd op haar ex

Calli was een bruidsmeisje voor de bruiloft van de zus van haar ex – ongemakkelijk genoeg, maar ze zagen haar nog steeds als familie. Op de bruiloft zelf merkte Calli dat de bruid selfies maakte van haar bruidslingerie en deze opstuurde naar een ex. Calli besloot het aan de ‘bridesmaid of honor’ te vertellen en samen hebben ze de bruid geconfronteerd en gevraagd of ze wel echt wilde trouwen. Dat wilde ze. De bruiloft voelde extreem raar en ze zijn een jaar later weer gescheiden.
Lees ook Ongelukkig getrouwd? Op deze manieren kan je scheiden
Tekst: Sanne van Bortel [short_description] => Bruidsmeisjes staan als goede vriendin dichtbij de bruid en haar toekomstige man. Meestal genieten ze van het geluk van het bruidspaar, maar in sommige gevallen wisten ze van tevoren al dat het huwelijk gedoemd was te mislukken. Hoe? Dat vertellen ze hier. [meta_description] => Bruidsmeisjes staan als goede vriendin dichtbij de bruid en haar toekomstige man. Meestal genieten ze van het geluk van het bruidspaar, maar in sommige gevallen wisten ze van tevoren al dat het huwelijk gedoemd was te mislukken. Hoe? Dat vertellen ze hier. [author] => 1 [image] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/620px/huwelijk_verdoemd_mislukken_66.webp [created] => 2023-09-29 04:17:37 [modified] => 2023-09-29 07:26:23 [status] => publish [type] => post [category] => 22 [canonical] => [noindex] => [featured_image] => Array ( [large] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/uploads/huwelijk_verdoemd_mislukken_66.webp [medium] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/medium/huwelijk_verdoemd_mislukken_66.webp [620] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/620px/huwelijk_verdoemd_mislukken_66.webp ) [special_category] => )

Wat leg je vast bij geregistreerd partnerschap? Schulden & bezittingen

Kiezen jullie voor een geregistreerd partnerschap? In dit artikel lees je wat je dan vastlegt en waar je aan moet denken! Persoonlijke schulden en bezittingen vastleggen bij de notaris Als jullie kiezen voor een geregistreerd partnerschap, kun je v...

App\Post Object
(
  [id] => 88027
  [slug] => wat-leg-je-vast-bij-geregistreerd-partnerschap-schulden-bezittingen
  [title] => Wat leg je vast bij geregistreerd partnerschap? Schulden & bezittingen
  [content] => Kiezen jullie voor een geregistreerd partnerschap? In dit artikel lees je wat je dan vastlegt en waar je aan moet denken!

Persoonlijke schulden en bezittingen vastleggen bij de notaris

Als jullie kiezen voor een geregistreerd partnerschap, kun je vastleggen welke schulden en bezittingen van jou zijn en welke van je partner. Dit leg je officieel vast bij de notaris.
Ga naar een Notaris voor het vastleggen van persoonlijke bezittingen & schulden

Vastleggen welke bezittingen en schulden van jullie samen zijn

Je bepaalt niet alleen welke bezittingen en schulden van jou of je partner zijn, maar benoemt ook welke schulden en bezittingen specifiek van jullie samen zijn. Door dit vooraf vast te leggen, hoeft daar later nooit discussie over te ontstaan.

Moet je dan ook een testament laten maken bij de notaris?

Een testament is geen wettelijke verplichting. In een testament leg je vast wat er met jouw bezittingen gebeurt na je overlijden. Als je niets regelt, dan gaat je erfenis na overlijden vanzelf naar je partner op het moment dat jullie een geregistreerd partnerschap hebben.
Lees ook Hoort bij trouwen ook een testament?

Vergeet niet de jaarlijkse verrekenbeding

Kiezen jullie ervoor om jullie vermogen gescheiden van elkaar te houden, maar willen jullie wel jullie inkomen met elkaar delen? Dat kan door een periodiek verrekenbeding aan de huwelijkse voorwaarden toe te voegen.
Lees ook Voorbeelden van huwelijkse voorwaarden & verrekenbedingen

Hoe moet je dit jaarlijks verrekenen?

Zorg allereerst voor een goede boekhouding! Aan het eind van het jaar kijk je wie van jullie tweeën meer heeft overgehouden: diegene boekt de helft van dat bedrag over naar de partner. Zo is alles netjes verrekend. Tekst: Daphne Doemges-Engelen [short_description] => Kiezen jullie voor een geregistreerd partnerschap? In dit artikel lees je wat je dan vastlegt en waar je aan moet denken! [meta_description] => Kiezen jullie voor een geregistreerd partnerschap? In dit artikel lees je wat je dan vastlegt en waar je aan moet denken! [author] => 1 [image] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/620px/schulden_geregistreed_partnerschap_66.webp [created] => 2023-09-28 00:18:44 [modified] => 2023-09-28 07:29:43 [status] => publish [type] => post [category] => 22 [canonical] => [noindex] => [featured_image] => Array ( [large] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/uploads/schulden_geregistreed_partnerschap_66.webp [medium] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/medium/schulden_geregistreed_partnerschap_66.webp [620] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/620px/schulden_geregistreed_partnerschap_66.webp ) [special_category] => )

Kaftans & sieraden huren bruid & gasten Marokkaanse bruiloft

Ga je jouw bruiloft vieren in Marokkaanse stijl? Of ben je op zoek naar de perfecte outfit voor een Marokkaanse bruiloft? Geen zorgen, wij hebben de oplossing voor je! Lees hier hoe je prachtige kaftans en schitterende sieraden kunt huren, zowel voor...

App\Post Object
(
  [id] => 88426
  [slug] => kaftans-sieraden-huren-bruid-gasten-marokkaanse-bruiloft
  [title] => Kaftans & sieraden huren bruid & gasten Marokkaanse bruiloft
  [content] => Ga je jouw bruiloft vieren in Marokkaanse stijl? Of ben je op zoek naar de perfecte outfit voor een Marokkaanse bruiloft? Geen zorgen, wij hebben de oplossing voor je! Lees hier hoe je prachtige kaftans en schitterende sieraden kunt huren, zowel voor de bruid als voor de gasten. Laat je inspireren! 

Inspiratie uit het Marokkaans koninklijk huis

Laat je inspireren door de elegantie en pracht van het Marokkaans koninklijk huis. Denk aan weelderige stoffen, levendige kleuren en verfijnde details die doen denken aan de sprookjesachtige paleizen van Marokko. Met onze outfits en sieraden waan je jezelf in een echt sprookje op de bijzondere dag van de bruiloft.
Lees ook Marokkaanse bruiloft

Marokkaanse Kaftan jurk huren

Een Marokkaanse bruiloft is niet compleet zonder een schitterende kaftan. Kies uit een scala aan prachtige ontwerpen, kleuren en patronen. Of je nu de bruid bent of een van de gasten, er is voor ieder wat wils. Er bestaan duizenden patronen, kleuren en ontwerpen. Kies wat bij je past!

Sieraden voor bij je traditionele kaftan huren

Een traditionele kaftan wordt pas echt compleet met de juiste sieraden. Van fonkelende oorbellen tot elegante armbanden, maak je look helemaal compleet met een paar prachtige sieraden. Zo ga je stralend de dansvloer op!
Lees ook De rijkdom van de Marrokaanse bruiloft

Gasten kunnen ook een outfit huren

Ook als gast wil je schitteren op een Marokkaanse bruiloft. Huur een outfit die past bij de feestelijke sfeer en waarin je je op en top speciaal voelt. Laat je betoveren door de pracht van traditionele Marokkaanse kledij.

Feestelijke jelabat huren

Wil je iets unieks dragen op de bruiloft? Huur dan een jelabat met prachtige details en kleuren. Je zult zeker opvallen en stralen op deze bijzondere dag. Deze kledij is typisch Marokkaans en bestaat uit vele kleuren. Je vindt ongetwijfeld iets dat perfect bij jezelf en de bruiloft past! Ga naar Kaftans & sieraden huren voor Marokkaanse gasten en bruid Tekst: Sanne van Bortel [short_description] => Houden jullie een Marokkaanse bruiloft en wil je deze in stijl vieren, met alle tradities? Lees hier over de juiste kledij en sieraden en laat je inspireren! [meta_description] => Houden jullie een Marokkaanse bruiloft en wil je deze in stijl vieren, met alle tradities? Lees hier over de juiste kledij en sieraden en laat je inspireren! [author] => 1 [image] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/620px/kaftans_huren_marrokaans_6611.webp [created] => 2023-09-27 00:04:12 [modified] => 2023-09-27 09:17:40 [status] => publish [type] => post [category] => 22 [canonical] => [noindex] => [featured_image] => Array ( [large] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/uploads/kaftans_huren_marrokaans_6611.webp [medium] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/medium/kaftans_huren_marrokaans_6611.webp [620] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/620px/kaftans_huren_marrokaans_6611.webp ) [special_category] => )

Alle soorten ringen

Ringen zijn er in alle soorten en maten, maar één ding hebben ze gemeen: de karakteristieke ronde vorm die zorgt dat ze perfect om je vinger blijven zitten. Een ring is daarnaast ook functioneel: van het bezegelen van een huwelijk met een trouwring...

App\Post Object
(
  [id] => 88521
  [slug] => alle-soorten-ringen
  [title] => Alle soorten ringen
  [content] => Ringen zijn er in alle soorten en maten, maar één ding hebben ze gemeen: de karakteristieke ronde vorm die zorgt dat ze perfect om je vinger blijven zitten. Een ring is daarnaast ook functioneel: van het bezegelen van een huwelijk met een trouwring tot een zegelring die van generatie op generatie wordt doorgegeven als traditie. Ringen zijn verkrijgbaar in alle vormen, kleuren en stijlen. Met ronde of vierkante elementen, voorzien van edelstenen en diamanten en gemaakt van goud, zilver of een ander (edel)metaal. Ze worden al vele duizenden jaren gedragen en kunnen vele betekenissen hebben: van het uitdragen van gevoelens van liefde tot het symboliseren van een bijzonder moment. Dat is dan ook de reden dat er zo ontzettend veel variatie is op het gebied van ringen.

Ringen van verschillende materialen

Bij het uitzoeken van een nieuwe ring, speelt het materiaal waar deze van gemaakt is, een grote rol. De bekendste materialen voor ringen zijn goud, zilver en metaal. Goud is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waarbij het aantal karaten verschilt (van 14 karaat tot 24 karaat) en wat in diverse kleuren beschikbaar is: geelgoud, witgoud en roségoud. Ook metaal heeft weer vele uitvoeringen: van brons en koper tot roestvrijstaal (rvs) en titanium. Elk metaal en edelmetaal heeft weer een geheel eigen uitstraling. Het is dan ook vooral een kwestie van smaak die een rol speelt bij het kiezen voor het materiaal van een nieuwe ring.

Verlovingsringen en trouwringen

Misschien zijn verlovingsringen en trouwringen wel het meest bekend als speciale uitvoering van de ring. Eigenlijk kun je geen huwelijksverzoek doen, zonder eerst een mooie verlovingsring aan te schaffen. Het aanbieden van de verlovingsring is natuurlijk hét onderdeel bij het vragen van de hand van je geliefde. Is er ja gezegd, dan is is bij de uiteindelijke bruiloft het omdoen van de trouwring om elkaars vingers een van de belangrijkste facetten van de ceremonie. Verlovingsringen en trouwringen worden dan ook met veel zorg uitgekozen.

Diamanten ringen

De meest kostbare, maar waarschijnlijk ook meest in het oog springende ringen zijn de diamanten ringen. Deze ringen zijn voorzien van één of meerdere diamantjes, die zorgen voor die kenmerkende fonkeling die geen enkele andere edelsteen heeft. Deze steen is echter wel zeer kostbaar, en dat heeft te maken met de schaarste ervan en het bewerkingsproces. Om de steen te laten schitteren, moet deze intensief bewerkt en geslepen worden. Dit is een tijdrovend proces dat met de hand wordt uitgevoerd. Hoewel er tegenwoordig ook veel imitatiediamanten zijn zoals zirkonia, ontbreekt het dan toch aan die oogverblindende schittering.

Alle soorten ringen online

Tegenwoordig hoef je niet meer speciaal naar een juwelier, want alle soorten ringen vind je gewoon online. Je kunt dan overzichtelijk zien wat het aanbod is en verschillende prijzen met elkaar vergelijken. Door vooraf te selecteren welk materiaal je ring moet hebben, voor welke gelegenheid deze is en of deze één of meerdere (edel)steentjes moet hebben, krijg je direct een selectie te zien. Ook zie je welke maten van de soorten ringen er beschikbaar zijn. En niet onbelangrijk is dat je vaak ook een veel lagere prijs betaalt. [short_description] => [meta_description] => [author] => 1 [image] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/620px/alle_soorten_ringen_65.webp [created] => 2023-09-26 08:58:00 [modified] => 2023-09-26 09:39:48 [status] => publish [type] => post [category] => 22 [canonical] => [noindex] => [featured_image] => Array ( [large] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/uploads/alle_soorten_ringen_65.webp [medium] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/medium/alle_soorten_ringen_65.webp [620] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/620px/alle_soorten_ringen_65.webp ) [special_category] => )

Hoe maak je originele huwelijksuitnodigingen? DIY je trouwkaarten!

De bruiloft is het belangrijkste moment van jullie leven. Dit moment wil je dan natuurlijk ook op een leuke manier aankondigen. De meeste mensen vinden een simpel kaartje niet origineel genoeg, de uitnodiging moet ook echt persoonlijk zijn. Het is da...

App\Post Object
(
  [id] => 55159
  [slug] => hoe-maak-je-originele-huwelijksuitnodigingen
  [title] => Hoe maak je originele huwelijksuitnodigingen? DIY je trouwkaarten!
  [content] => De bruiloft is het belangrijkste moment van jullie leven. Dit moment wil je dan natuurlijk ook op een leuke manier aankondigen. De meeste mensen vinden een simpel kaartje niet origineel genoeg, de uitnodiging moet ook echt persoonlijk zijn. Het is daarom van groot belang dat de huwelijksuitnodigingen origineel zijn. Ondanks het digitale tijdperk, raden we je af om de uitnodigingen digitaal te versturen. Het beste is een leuk en persoonlijk kaartje. Hoe je nou precies een leuke uitnodiging maakt? Hieronder lees je precies hoe je dit doet!

Kies niet voor standaard materiaal

Jouw huwelijksuitnodiging moet speciaal zijn. Je kiest daarom niet zomaar voor standaard papier, maar voor een steviger materiaal. Het kaartje moet voor de ontvanger niet goedkoop aanvoelen. Bovendien wil je uiteraard ook niet dat het kaartje helemaal verfrommeld raakt als je het aan iemand meegeeft. Om dit te voorkomen laat je het kaartje dus van een stevig materiaal maken. Als het materiaal goed aanvoelt, dan krijgt de ontvanger vaak al een heel ander idee bij de uitnodiging. De uitnodiging voor het belangrijkste moment van je leven mag natuurlijk ook wel van een steviger materiaal zijn! Dit is ook leuk voor jezelf, want zo kun jij een van de uitnodigingen bewaren.
Lees ook Naamkaartjes tafelschikking zelf maken of toch kopen?

Bedenk een originele boodschap

Als je gaat trouwen, dan breng je dit natuurlijk op een leuke manier. Er zijn tientallen manieren om je naasten aan te spreken in de uitnodiging. Het is leuk om hier vooraf eens goed mee te experimenteren. Het zou natuurlijk zonde zijn als jullie de uitnodigingen versturen en er vervolgens achter komen dat de boodschap toch nét iets anders had moeten zijn. De inhoud van het kaartje moet dus goed geformuleerd zijn. Daarnaast moet de informatie, zoals tijdstippen, ook kloppen. Laat het kaartje ook nog eens goed checken op spel- en grammaticafouten! Een huwelijksuitnodiging met een spelfout zou erg zonde zijn.
Lees ook Voorbeeldteksten voor korte gedichten op de trouwkaart

Maak een mooi design

Het design van het kaartje is ook van groot belang. Bedenk bijvoorbeeld goed welke kleuren jullie willen gebruiken. De meeste mensen kiezen ervoor om een zwart-wit kaartje te versturen, maar dit hoeft natuurlijk niet per se. Jullie kunnen het design helemaal naar wens maken. Echter, hoeft ook een zwart-wit kaartje absoluut niet saai te zijn. Je kunt bijvoorbeeld allerlei versieringen toevoegen aan het design. Wees creatief en jullie huwelijksuitnodiging komt er vast en zeker prachtig uit te zien!
Lees ook Huwelijkswensen op enveloppe of trouwkaart? Hou het kort en persoonlijk!
[short_description] => Ondanks het digitale tijdperk, raden we je af om de uitnodigingen digitaal te versturen. Het beste is een leuk en persoonlijk kaartje. [meta_description] => Ondanks het digitale tijdperk, raden we je af om de uitnodigingen digitaal te versturen. Het beste is een leuk en persoonlijk kaartje. [author] => 1 [image] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/620px/originele_huwelijksuitnodigingen_662.webp [created] => 2023-09-26 00:10:35 [modified] => 2023-09-26 06:35:51 [status] => publish [type] => post [category] => 22 [canonical] => [noindex] => [featured_image] => Array ( [large] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/uploads/originele_huwelijksuitnodigingen_662.webp [medium] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/medium/originele_huwelijksuitnodigingen_662.webp [620] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/620px/originele_huwelijksuitnodigingen_662.webp ) [special_category] => )

De betoverende charme van Den Haag: Een perfecte trouwbestemming

Den Haag, de trotse regeringsstad van Nederland, is niet alleen een politiek en cultureel epicentrum, maar ook een verborgen juweeltje voor romantici en aanstaande bruidsparen. Met zijn majestueuze paleizen, serene parken, historische architectuur en...

App\Post Object
(
  [id] => 88410
  [slug] => de-betoverende-charme-van-den-haag-een-perfecte-trouwbestemming
  [title] => De betoverende charme van Den Haag: Een perfecte trouwbestemming
  [content] => Den Haag, de trotse regeringsstad van Nederland, is niet alleen een politiek en cultureel epicentrum, maar ook een verborgen juweeltje voor romantici en aanstaande bruidsparen. Met zijn majestueuze paleizen, serene parken, historische architectuur en een unieke kustlijn, is Den Haag de ideale achtergrond voor een sprookjesachtig huwelijk. Voor diegenen die overwegen hun geloften in deze stad af te leggen, is er een andere praktische overweging: waar te wonen?
 
Bij de voorbereidingen voor een trouwerij hoort ook het vinden van een plek om je leven samen te beginnen. De markt voor huurwoningen in Den Haag is dynamisch en divers, met een breed scala aan opties voor elke smaak en budget. Voor degenen die op zoek zijn naar een overzicht van beschikbare huurwoningen, is Huurportaal een uitstekende start. Dit platform biedt een uitgebreid aanbod van woningen in het door jou gekozen zoekgebied, waardoor je snel en eenvoudig je droomhuis in de stad kunt vinden.

De romantiek van Den Haag

Eenmaal gesetteld, zul je ontdekken dat Den Haag zoveel meer te bieden heeft dan je op het eerste gezicht zou denken. De sfeervolle straatjes, verlichte bruggen en romantische grachten nodigen uit voor een avondwandeling hand in hand. Dwaal langs de oude hofjes, elk met zijn eigen verhaal en charme, en voel de romantiek in de lucht.

Koninklijke achtergronden en prachtige zalen

Het imposante Paleis Noordeinde, een van de officiële residenties van het koninklijk huis, is niet alleen een stukje Nederlandse geschiedenis maar biedt ook een schilderachtige achtergrond voor trouwfoto's. Bovendien zijn er in Den Haag tal van historische kerken, zoals de Grote Kerk, en moderne zalen die perfect zijn voor de ceremonie en het feest. Wil je het echt groots uitpakken? Dan kun je misschien wel een voorbeeld nemen aan zangeres Anouk, die vorig jaar haar huwelijk liet voltrekken op een vol Malieveld.

Scheveningen: Liefde op het strand en zonsondergangen

Den Haag's kustplaats, Scheveningen, is een andere verborgen schat. Of je nu droomt van voorstellen bij zonsondergang, een strandhuwelijk of een intieme receptie aan zee, Scheveningen biedt het allemaal. De beroemde Pier, met zijn reuzenrad en restaurants, biedt een unieke locatie voor een trouwfeest met een adembenemend uitzicht op de Noordzee. Wandel langs de boulevard en voel de frisse zeewind terwijl je de geluiden van de golven hoort.

Culinaire hoogstandjes

Den Haag is ook een stad van smaak. Van traditionele Nederlandse delicatessen zoals bitterballen en haring, tot internationale gerechten uit alle windstreken. De culinaire ervaringen zijn onvergetelijk. Kies voor een intiem diner in een historisch pand in het centrum, of trakteer je gasten op een groots feest in een van de vele luxe hotels van de stad, zoals het iconische Hotel Des Indes.

Cultuur en traditie

En laten we de culturele rijkdom van de stad niet vergeten. Het Mauritshuis, thuisbasis van het beroemde "Meisje met de parel", het Binnenhof, waar de politieke hart van Nederland klopt, en de vele theaters en galerieën, zoals het Koninklijke Schouwburg, bieden zowel ontspanning als inspiratie voor trouwevenementen. Een bezoek aan het Vredespaleis, symbool van wereldvrede en gerechtigheid, is niet alleen een bezienswaardigheid, maar kan ook een mooie herinnering zijn aan de waarden die de basis vormen voor een sterk huwelijk.

Tips voor het vinden van de perfecte trouwlocatie in Den Haag

Den Haag, met zijn majestueuze paleizen en pittoreske grachten, is een ideale stad voor een huwelijk. Hier zijn enkele tips om de perfecte trouwlocatie in deze koninklijke stad te vinden: 1. Bepaal je stijl: Wil je een traditioneel, modern en hip of strandhuwelijk? Den Haag biedt voor elk wat wils, van het historische Binnenhof tot moderne zalen en het strand van Scheveningen. 2. Budget: Stel een budget vast en houd je eraan. Den Haag heeft locaties in verschillende prijsklassen, van luxe hotels tot intieme hofjes. 3. Locatiebezoek: Plan bezoeken aan verschillende locaties. Foto's geven een idee, maar de sfeer en faciliteiten moet je zelf ervaren. 4. Grootte van het gezelschap: Zorg ervoor dat de locatie zowel geschikt is voor je gastenlijst als voor de gewenste indeling van je bruiloft. 5. Beschikbaarheid: Populaire locaties zijn snel volgeboekt, dus reserveer ruim van tevoren. 6. Logistiek: Overweeg de bereikbaarheid voor gasten, parkeergelegenheid en de nabijheid van andere belangrijke locaties zoals hotels of kerken. 7. Persoonlijke touch: Kies een locatie die past bij jullie als paar en die je de mogelijkheid biedt om persoonlijke details toe te voegen. Met deze tips en de betoverende achtergrond van Den Haag, ben je goed op weg om een droomlocatie voor je grote dag te vinden.

Conclusie: Geef Den Haag een kans

Dus, terwijl je overweegt waar je je geloften wilt afleggen, overweeg dan Den Haag. Deze stad, rijk aan geschiedenis, cultuur en romantiek, biedt alles wat je hartje begeert. En met platforms zoals Huurportaal om je te helpen een thuis te vinden, ben je verzekerd van een sprookjesachtig begin van je gezamenlijke leven. In Den Haag vind je een samensmelting van traditie en moderniteit, historie en toekomst. Het is een plek waar je kunt dromen, liefhebben en een thuis kunt bouwen. En het is zonder twijfel een stad waar liefde in de lucht hangt. [short_description] => [meta_description] => [author] => 1 [image] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/620px/trouwen_denhaag_huurportaal_66.webp [created] => 2023-09-25 10:55:15 [modified] => 2023-09-25 11:33:16 [status] => publish [type] => post [category] => 22 [canonical] => [noindex] => [featured_image] => Array ( [large] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/uploads/trouwen_denhaag_huurportaal_66.webp [medium] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/medium/trouwen_denhaag_huurportaal_66.webp [620] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/620px/trouwen_denhaag_huurportaal_66.webp ) [special_category] => )

Straal op je trouwdag met een mooi en fris gebit

Het is de dag waar je al maanden naar uit hebt gekeken, waarvoor je tal van voorbereidingen hebt getroffen: de mooiste dag van je leven is aangebroken! Om optimaal te kunnen stralen in je trouwjurk of pak, is een goede verzorging van het gebit in de ...

App\Post Object
(
  [id] => 88356
  [slug] => straal-op-je-trouwdag-met-een-mooi-en-fris-gebit
  [title] => Straal op je trouwdag met een mooi en fris gebit
  [content] => Het is de dag waar je al maanden naar uit hebt gekeken, waarvoor je tal van voorbereidingen hebt getroffen: de mooiste dag van je leven is aangebroken! Om optimaal te kunnen stralen in je trouwjurk of pak, is een goede verzorging van het gebit in de jaren voor dit moment essentieel. Geniet van mooie, natuurlijk witte tanden en een gebit zonder complicaties. Niet alleen prettig op je trouwdag, maar ook op andere momenten. Hoe zorg je voor een goede mondverzorging op en rondom je trouwdag? Wat is de impact van het slecht onderhouden van je gebit? In dit artikel lees je er alles over. 

Maak gebruik van een innovatieve, elektrische tandenborstel

Steeds meer consumenten kiezen tegenwoordig voor het gebruik van een elektrische tandenborstel. Kijk bijvoorbeeld eens naar de innovatieve GUM tandenborstel. Een van de voornaamste voordelen van een elektrische tandenborstel is het gebruiksgemak; de tandenborstel produceert duizenden trillingen per minuut, waardoor je de tandenborstel slechts door je mond hoeft te bewegen. Doordat je zelf niet op en neer beweegt met de tandenborstel is het vaak makkelijker om op lastig te bereiken plekken in het gebit te komen. Denk aan je verstandskiezen.

Zorg voor een frisse adem op je trouwdag

Door je gebit goed te onderhouden en tanden tweemaal per dag te poetsen verklein je niet alleen het risico op complicaties. Het verzekert je ook van een frisse adem op je trouwdag; wel zo prettig voor je partner, de getuigen en de trouwambtenaar! Daarbij voorkomt een goede mondverzorging zweertjes in de mond, ook wel aften genoemd. Ze zijn vaak het gevolg van een verslechterde weerstand, in combinatie met een onzorgvuldige mondverzorging. Zeker in de dagen voor de trouwdag is het risico op zweertjes groter, doordat je in die dagen mogelijk veel stress ervaart en je weerstand daardoor wat minder is.

Neem een setje tandenstokers mee op de trouwdag

Je wilt voorkomen dat je na het nuttigen van de taart of het diner urenlang met een stukje cake of bijvoorbeeld groente tussen je tanden loopt. Het doet af aan de foto’s die van je gemaakt worden op deze bijzondere dag. Je voorkomt het door standaard een setje met tandenstokers mee te nemen in je tas. Tandenstokers GUM zijn flexibel en daardoor makkelijk tussen je tanden te steken. Daarbij zorgen de rubberen haren van deze tandenstokers voor het nodige comfort; een goed alternatief voor houten tandenstokers. [short_description] => [meta_description] => [author] => 1 [image] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/620px/witte_tanden_bruiloft_66.webp [created] => 2023-09-25 07:02:13 [modified] => 2023-09-25 07:25:31 [status] => publish [type] => post [category] => 22 [canonical] => [noindex] => [featured_image] => Array ( [large] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/uploads/witte_tanden_bruiloft_66.webp [medium] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/medium/witte_tanden_bruiloft_66.webp [620] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/620px/witte_tanden_bruiloft_66.webp ) [special_category] => )

Niet trouwen maar samenwonen met elkaar is populair

Samenwonen is een mooie stap in een relatie. Het betekent dat je ervoor kiest om altijd samen te zijn met je geliefde en met z’n tweeën door het leven te gaan. Maar wat zijn eigenlijk de juridische en financiële aspecten van samenwonen zonder te ...

App\Post Object
(
  [id] => 88033
  [slug] => niet-trouwen-maar-samenwonen-met-elkaar
  [title] => Niet trouwen maar samenwonen met elkaar is populair
  [content] => Samenwonen is een mooie stap in een relatie. Het betekent dat je ervoor kiest om altijd samen te zijn met je geliefde en met z’n tweeën door het leven te gaan. Maar wat zijn eigenlijk de juridische en financiële aspecten van samenwonen zonder te trouwen? We vertellen het je in dit artikel! 

Samenwonen zonder akte of samenlevingscontract

Je kunt gaan samenwonen zonder een officiële akte of samenlevingscontract. Dit betekent dat er geen specifieke wettelijke regels zijn die jullie relatie regelen. Het is belangrijk om te weten wat dit betekent voor jullie rechten en plichten.
Lees ook Kun je trouwen zonder samen te wonen?

Wat zijn je rechten als je samenwoont?

Wanneer je samenwoont, heb je bepaalde rechten, maar deze zijn anders dan wanneer je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt. Zo heb je recht op je eigen spullen en bezittingen, en ben je niet automatisch verantwoordelijk voor elkaars schulden.

Wat verandert er financieel als je gaat samenwonen bij de belasting?

Financieel verandert er het een en ander als je gaat samenwonen. Denk bijvoorbeeld aan de belastingen. Je gaat waarschijnlijk een gezamenlijke huishouding voeren, wat gevolgen heeft voor de inkomstenbelasting, maar ook voor de huurtoeslag. Het kan invloed hebben op toeslagen en andere financiële regelingen. Check dit goed zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan.
Lees ook Wat kun je juridisch vastleggen bij samenwonen?

Twijfels? Je kan ook proefsamenwonen

Heb je twijfels over samenwonen? Dan kun je overwegen om te gaan proefsamenwonen. Dit betekent dat je een soort 'testperiode' ingaat waarin jullie ervaren hoe het is om samen te wonen voordat je definitieve beslissingen maakt. Houd er rekening mee dat dit een serieuze stap is en goede communicatie en afspraken essentieel zijn.

Heeft een huisbewaarder recht op toeslag?

Als je kiest voor proefsamenwonen en één van jullie tijdelijk elders verblijft, bijvoorbeeld bij de ander in huis, kan er sprake zijn van huisbewaring. De huisbewaarder heeft in deze situatie geen recht op huurtoeslag. Maak van tevoren duidelijke afspraken met de huisbewaarder en zoek uit welke gevolgen dit kan hebben voor eventuele financiële regelingen.
Lees ook Voor ’t eerst samenwonen? Dit bewaar je niet in de badkamer

Proefsamenwonen huisbewaring

De huisbewaring mag bij proefsamenwonen maximaal één jaar duren. Binnen dit jaar ben je vrij om naar je eigen huis terug te keren. Je moet hiervoor zelf goede afspraken maken met de huisbewaarder en moet huisbewaring vooraf aanvragen bij de gemeente en de verhuurder. Voor meer informatie over samenwonen zonder trouwen of proefsamenwonen, raadpleeg de website van je gemeente. Veel plezier met samenwonen!
Ga naar Notarissen
Tekst: Sanne van Bortel [short_description] => Niet trouwen maar wel samenwonen? We vertellen je alles over samenwonen zonder trouwen in dit artikel! Lees snel verder en laat je informeren. [meta_description] => Niet trouwen maar wel samenwonen? We vertellen je alles over samenwonen zonder trouwen in dit artikel! Lees snel verder en laat je informeren. [author] => 1 [image] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/620px/niet_trouwen_wel_samenwonen_66.webp [created] => 2023-09-24 15:47:48 [modified] => 2023-09-24 22:17:46 [status] => publish [type] => post [category] => 22 [canonical] => [noindex] => [featured_image] => Array ( [large] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/uploads/niet_trouwen_wel_samenwonen_66.webp [medium] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/medium/niet_trouwen_wel_samenwonen_66.webp [620] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/620px/niet_trouwen_wel_samenwonen_66.webp ) [special_category] => )

Trouwen in Tilburg? Bekijk de mooiste trouwlocaties & check de trouwtarieven

Wil je trouwen in Tilburg? Lees dan snel verder voor de beste praktische tips! Wij helpen je op weg bij de praktische voorbereidingen. Aanmelden voor ondertrouw Wie wil trouwen in de gemeente Tilburg dient daarvan schriftelijk melding te maken. Je ...

App\Post Object
(
  [id] => 88031
  [slug] => trouwen-in-tilburg-bekijk-de-mooiste-trouwlocaties-check-de-trouwtarieven
  [title] => Trouwen in Tilburg? Bekijk de mooiste trouwlocaties & check de trouwtarieven
  [content] => Wil je trouwen in Tilburg? Lees dan snel verder voor de beste praktische tips! Wij helpen je op weg bij de praktische voorbereidingen.

Aanmelden voor ondertrouw

Wie wil trouwen in de gemeente Tilburg dient daarvan schriftelijk melding te maken. Je kunt de gemeente bellen voor een meldingsformulier en op dat moment direct een datum, tijd en locatie reserveren. Let op: je dient je minimaal twee weken en maximaal een jaar voor de gewenste datum te melden.
Lees ook Aanmelden voor ondertrouw Tilburg

Trouwtarieven in de gemeente Tilburg

Het ligt aan de trouwlocatie wat je betaalt voor een huwelijk of partnerschap. Een trouwlocatie in de stad kost bijvoorbeeld € 741,30. Op de gemeentesite staat een overzicht met de tarieven.

Welke dagen kun je gratis trouwen in Tilburg?

Gratis trouwen in Tilburg kan op maandagen om 09:00 uur en 9:30 uur. Let wel op, want er is momenteel een wachtlijst van zeven maanden. En er gelden een aantal voorwaarden, bijvoorbeeld dat alleen het bruidspaar en getuigen aanwezig zijn, en eventueel minderjarige kinderen.

Officiële Trouwlocaties voor de ceremonie

De gemeente Tilburg heeft trouwzalen in het Paleis-Raadhuis en het oude gemeentehuis in Udenhout. Daarnaast zijn er binnen de gemeentegrenzen nog veel meer trouwlocaties. Op de gemeentesite staat een handig overzicht.
Ga naar Gemeente Tilburg

Trouwlocaties in Tilburg voor je bruiloft vinden op Trouwen.nl

Natuurlijk weten wij als hét trouwplatform de beste trouwlocaties in de regio Tilburg! Van een landgoed tot een luxe hotel… Zeker weten dat er een mooie locatie tussen zit waar jullie helemaal blij van worden.
Ga naar Trouwlocaties Tilburg
Tekst: Daphne Doemges-Engelen [short_description] => Wil je trouwen in Tilburg? Lees dan snel verder voor de beste praktische tips! Wij helpen je op weg bij de praktische voorbereidingen. [meta_description] => Wil je trouwen in Tilburg? Lees dan snel verder voor de beste praktische tips! Wij helpen je op weg bij de praktische voorbereidingen. [author] => 1 [image] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/620px/trouwen_in_tilburg_664.webp [created] => 2023-09-23 15:47:16 [modified] => 2023-09-23 19:49:16 [status] => publish [type] => post [category] => 22 [canonical] => [noindex] => [featured_image] => Array ( [large] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/uploads/trouwen_in_tilburg_664.webp [medium] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/medium/trouwen_in_tilburg_664.webp [620] => https://static.trouwen.nl/wordpress/wp-content/620px/trouwen_in_tilburg_664.webp ) [special_category] => )

Laat je inspireren op Trouwen.nl

Je gaat binnenkort trouwen. Laat je hier inspireren met de meest romantische, leuke en gekke ideeën voor je bruiloft? Of je nu inspiratie voor je trouwjurk zoekt of leuke trouwbedankjes voor je gasten Bruiloft.nl is er voor jou, want we weten dat je wel wat inspiratie kunt gebruiken.  

Op Bruiloft.nl vind je het leukste aanbod van inspiratie voor jouw huwelijksdag. Op Bruiloft.nl doen we er alles aan om jou zoveel mogelijk ideeën en inspiratie te geven en wij hebben altijd de laatste trends in de trouwwereld. Jouw mooiste dag begint op de inspiratie pagina van Bruiloft.nl. Ga er lekker voor zitten en droom weg. Er is volop inspiratie te vinden op onze site. Succes en veel plezier!

Inspiratie op Trouwen.nl
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation