Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwceremonie in het gemeentehuis? Lees snel verder!

Gaan jullie in het gemeentehuis trouwen? Wij geven je de antwoorden op al je vragen.

Is de trouwceremonie in het gemeentehuis?

Vraag bij het gemeentehuis vooraf na welke eisen en richtlijnen daar gelden. Hier kan verschil in zitten tussen gemeenten onderling.

Wat trek je aan als bruid & bruidegom?

Helemaal hip is een wit trouwpak voor de bruid. Wil je toch een jurk, ga dan voor kort! Een zwierige linnen zomerjurk is ook wat meer casual en geschikt voor een ceremonie op het gemeentehuis. Als bruidegom hoef je niet van top tot teen strak in het pak; een mooi overhemd met pantalon staan ook prachtig. Wil je het extra casual maken, kun je zelfs sneakers aantrekken.

Opstelling ceremonie bruiloft

In het gemeentehuis is het gebruikelijk dat de bruid rechts zit en de bruidegom links. Achter de bruid zit haar familie, achter de bruidegom zijn familie.


Lees ook Tips voor geloften


Wat zeg je tijdens de ceremonie?

De officiële ceremonie duurt gemiddeld zo’n tien minuten. Daarna kunnen jullie zelf ook nog een woordje doen. Vertel bijvoorbeeld wat jullie dromen voor de toekomst zijn en waarom jullie elkaar het ja-woord geven.


Lees ook Trouwbelofte schrijven


Alternatieven voor rijst gooien

Rijst gooien mag niet overal. Een alternatief dat ook heel sfeervol is en geen rommel geeft, is bellen blazen. Slingers aan een stokje zijn ook een heel feestelijk alternatief voor het traditionele rijst gooien.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation