Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Hoe vaak mag je trouwen met dezelfde persoon? | Knipperlicht huwelijk

Jullie kunnen niet mét, maar ook niet zonder elkaar? Dan spreek je wel van een knipperlicht relatie. Hoe vaak mag je eigenlijk trouwen met dezelfde persoon? Wij zochten het voor je uit.

Hebben jullie een knipperlicht relatie

You love him, you hate him…. Herkenbaar? Er zijn van die stellen waarbij alles heftig is: de liefde, maar ook de ruzies. Het is aan, het is uit, maar dan besef je dat je elkaar ook weer heel erg mist. Een echte knipperlicht relatie!

Kun je na een echtscheiding hertrouwen?

Zijn jullie getrouwd geweest, officieel uit elkaar gegaan maar bloeit de liefde toch weer op? Goed nieuws. Je kunt na een echtscheiding zeker weer hertrouwen.

Je mag twee keer trouwen met dezelfde persoon

Als de rechtbank jullie scheiding heeft uitgesproken, ben je vrij om later te trouwen met wie je wilt. Dus ook weer met je ex-partner!

Hoeveel tijd moet er tussen zitten om opnieuw te mogen trouwen met elkaar?

Nadat de rechtbank de scheiding uitspreekt, moet de wijziging in de vorm van een echtscheidingsbeschikking ook in het register van de burgerlijke stand worden doorgevoerd. Dit duurt meestal een paar weken. Hierna ben je juridisch gezien vrij om opnieuw te trouwen.

Mag je ook voor de kerk hertrouwen?

De regels voor het hertrouwen voor de kerk verschillen per kerkgemeente. Sommige kerken willen dat je het eerste huwelijk ook officieel door de dominee laat ontbinden. Pas daarna kun je hertrouwen.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation