Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in Zwolle | Tarieven & trouwlocaties

Willen jullie graag trouwen in Zwolle? Dat is een geweldig idee! Zwolle heeft een prachtige binnenstad, je kunt overal heerlijk eten en het wemelt er van de mooie trouwlocaties. Weten hoe je het trouwen in Zwolle het beste kunt regelen? Lees dan snel verder! Wij hebben alle tips en informatie voor je.

Wat kost trouwen in Zwolle?

Maar eerst: de kosten. Wij Nederlanders willen graag van tevoren weten hoeveel we kwijt zijn. Hieronder een lijst met de tarieven voor 2022 voor trouwen in het stadhuis in Zwolle:

Trouwen in de Schepenzaal, van dinsdag t/m vrijdag (9:30 tot 16:30): € 423,-. Op zaterdag (10:30 tot 16:30) € 813,-;

Trouwen op zelfgekozen locatie (excl. kosten v/d trouwlocatie zelf), op alle dagen van 9:00 tot 17:00: € 490,-. Meerprijs buiten de genoemde uren: € 275,-;

Trouwen met verkorte ceremonie, alleen op maandag in de Schepenzaal: € 218,-;

Gratis trouwen, dinsdag om 9:00 en 9:15 op het stadskantoor;

Sluiten huwelijk of geregistreerd partnerschap (of omzetting geregistreerd partnerschap naar huwelijk), zonder ceremonie in het standkantoor: € 58,-;

Trouwambtenaar voor één dag, benoeming zonder beëdiging: € 123,-. Benoeming met beëdiging: € 199,-;

Restitutie bij annulering van betaalde voltrekking, vóór melding huwelijk 60%, ná melding huwelijk 40%.

Vergeet ook de overige kosten niet: het trouwboekje (€ 22,-), verklaring van huwelijksbevoegdheid (€ 25,10), extra uur catering in Schepenzaal (€ 199,-), getuige van gemeente (€ 27,- per getuige), persoonlijke melding in spreekkamer (op verzoek, € 37,-).

Wanneer kan je gratis trouwen?

In de gemeente Zwolle kan je op dinsdag om 9:00 en 9:15 gratis trouwen. Op maandag kun je tegen een goedkoper tarief trouwen.

Kan je op zaterdag trouwen in het gemeentehuis?

Ja, op zaterdag kun je in Zwolle trouwen in het gemeentehuis. Dit kost jullie € 813,- (plus alle andere eventuele kosten die erbij komen, natuurlijk).

Melding voorgenomen huwelijk

Gaan jullie in Zwolle trouwen? Dan moet je een afspraak maken bij de publieksbalie. Hier kun je een trouwdatum of partnerschapsdatum reserveren. Ook moet je het formulier ‘melding huwelijk of partnerschap’ inleveren, samen met een kopie van jullie legitimatiebewijzen. Dit kun je trouwens ook digitaal doen (na het maken van de melding).

Trouwlocaties in Zwolle

Op zoek naar mooie trouwlocaties in Zwolle? Zoek eenvoudig en snel via de zoekmachine op onze website. We hebben de mooiste locaties al voor je verzameld, inclusief alle contactinformatie. En met recensies van bruidsparen die jullie voorgingen. Makkelijker kan niet!

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation