Blankhart & Bronkhorst Netwerk Notarissen Wij staan graag voor je klaar met informatie en advies op meerdere momenten in jouw leven.

Blankhart & Bronkhorst Netwerk Notarissen Blankhart & Bronkhorst Netwerk Notarissen
Blankhart & Bronkhorst Netwerk Notarissen Vraag informatie aan
Wolterbeeklaan 3
7361 ZD Beekbergen

Trouwen

Een volgende stap in je leven: trouwen. Je vraagt je vast af wat jullie daarvoor - behalve het ceremoniële gedeelte - moeten regelen. De wet regelt al een groot gedeelte. Is dit wel wat jullie willen?

Gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden

Vóór het huwelijk moeten aanstaande echtgenoten kiezen of ze in gemeenschap van goederen willen trouwen of op huwelijkse voorwaarden. Als je niet vóór je huwelijk bij de notaris huwelijkse voorwaarden maakt, trouw je automatisch in gemeenschap van goederen.

In gemeenschap van goederen

Trouwen in gemeenschap van goederen betekent dat je vanaf het ‘ja-woord’ samen één vermogen hebt. Komt een einde aan het huwelijk bijvoorbeeld door echtscheiding of overlijden, dan heeft elke echtgenoot recht op de helft van het vermogen. Niet alleen de bezittingen worden gedeeld, maar ook de schulden. Door huwelijkse voorwaarden kan je zelf kiezen of en welke bezittingen of schulden je op welke manier wilt delen. Met huwelijkse voorwaarden kan je in de meeste gevallen voorkomen dat schuldeisers aanspraak kunnen maken op het vermogen van de andere echtgenoot.

Huwelijkse voorwaarden

Ondernemers kiezen vaak voor huwelijkse voorwaarden, dan blijven bijvoorbeeld de vermogens van beide echtgenoten gescheiden. Een andere reden om voor huwelijkse voorwaarden te kiezen is dat één van beide echtgenoten meer vermogen dan de ander heeft opgebouwd of dat één van beiden zicht heeft op een schenking of erfenis. Ook tijdens het huwelijk kan je nog kiezen voor huwelijkse voorwaarden.

De keuze voor gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden hangt af van je persoonlijke situatie. Het is dus goed je vóór het huwelijk door ons te laten adviseren wat het beste past bij jullie situatie.

Vraag informatie aan

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor Blankhart & Bronkhorst Netwerk Notarissen
Schrijf een beoordeling

Schrijf hier jouw beoordeling

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation