Welke.nl

Verstandig Trouwen Wees verstandig leg je bezittingen vast voor je gaat trouwen.

Verstandig Trouwen Verstandig Trouwen
Landelijk

Op 1 januari 2018 zijn de regels rondom het trouwen veranderd.

Je bent niet meer automatisch getrouwd in algehele gemeenschap van goederen. In het kort op het erop neer dat alles wat je al bezit voor het huwelijk privé blijft en alles wat je samen tijdens het huwelijk verkrijgt dat moet worden gedeeld.

Je gaat trouwen en bent druk bezig alles te regelen zodat deze speciale dag “de mooiste dag van je leven” wordt. En dat gaat je ook wel lukken. Maar sta je ook even stil wat er gebeurd als je onverhoopt gaat scheiden of als je komt te overlijden? Niet de leukste onderdelen om over na te denken als je gaat trouwen, maar wel erg belangrijk.

Mocht je onverhoopt straks gaan scheiden (helaas zijn er ca. 35.000 echtscheidingen per jaar!) of je komt te overlijden dan worden niet alle bezittingen in tweeën gedeeld maar in drie delen. Eén deel van jou privé, het deel privé van je partner en het deel wat van jullie gezamenlijk is en alleen dat deel wordt dan gelijk verdeeld. Maar dan moet je dit wel goed hebben vastgelegd. Als je dit niet doet dan is de “oude” regel weer van toepassing dat alles gelijk gedeeld moet worden.

WIJ HELPEN JE BIJ HET VASTLEGGEN VAN JE PRIVÉ BEZITTINGEN

Zorg dat je voor het trouwen je privé bezittingen vast legt zodat er straks geen discussie over kan ontstaan. Wij kunnen jullie daarbij helpen! Een geruststellende gedachte.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor Verstandig Trouwen
Schrijf een beoordeling

Schrijf hier jouw beoordeling

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation