Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Relais & Chateaux Weeshuis Gouda WSHS is gevestigd in een voormalig klooster uit de 16e eeuw en ligt in het historische hart van Gouda.

5 (1 beoordeling)
Beoordeling plaatsen
Vraag informatie aan
Spieringstraat 1
2801 ZH Gouda
type trouwlocatie
Bruidssuites, Buitenlocaties, Gemeente en Stad huizen, Hotels, Kerken en Kloosters, Restaurants
aantal gasten
0-299 gasten
stijl
Romantisch, Klassiek, Hip / Modern, Chique
omgeving
In het centrum
dagdelen
Ceremonie, Receptie, Diner, Overnachten
dagdelen
Rolstoelvriendelijk, Invalidentoilet
omgeving
Fotoreportage, Terras, Tuin, Omkleedruimte, Buiten trouwen, Overdekte buitenlocatie
omgeving
Buiten eten mogelijk, Buffet, A la Carte, Walking Diner, Nacalculatie

SAMEN CREËER JE HET ABSOLUTE BESTE, UIT IETS WAT ER AL WAS.

Je voelt het direct als je, door het indrukwekkend mooie poortje, de binnenplaats oploopt… Dit is een bijzondere plek. Een plek met een verhaal. Begint hier jullie eigen (huwelijks)verhaal? Het is die plek die je eigenlijk het liefst voor jezelf wilt houden, omdat je hem zo goed gevonden hebt. 

Welkom bij Relais & Châteaux Weeshuis Gouda (WSHS). We hebben dit oude weeshuis uit 1599 met veel liefde hersteld om jullie de ultieme WSHS ervaring te kunnen bieden. 

Als vijfde hotel in Nederland, maken we deel uit van de prestigieuze hotelcollectie van Relais & Châteaux, die bestaat uit luxueuze boutique hotels, resorts, villa’s en gastronomische restaurants welke zich onderscheiden door uitmuntende kwaliteit en excellente service. 

Een boutique hotel met 25 unieke kamers, een casual fine dining restaurant, de meest romantische kapel van Nederland (de Jeruzalem kapel) een Grand Ballroom waar huwelijken worden voltrokken, maar waar we ook stijlvolle ontvangsten, prachtige diners en feestelijke borrels verzorgen. Boutique hotel WSHS staat voor kwaliteit, charme en luxe. 

Remco Kuijpers is als Chef verantwoordelijk voor o.a. de keuken van Restaurant LIZZ. Zijn jarenlange ervaring in zeer verfijnde keukens, waarbij hij tevens een Michelinster heeft behaald, zal ervoor zorgen dat de diners in onze arrangementen zeer verfijnd en van een culinair hoog niveau zullen zijn. Graag schrijven wij met jullie de geschiedenis van het Weeshuis verder, nodigen wij de Regenten uit de 16de eeuw uit hiervan getuige te zijn en proosten we met jullie op de magie van het huwelijk!

Een eerste Michelinster voor Restaurant LIZZ!

Onlangs beloond met een Michelin ster is Remco Kuijpers een mature chef die gevoeligheid op het bord legt dankzij zijn technische beheersing. Specerijen en subtiele Aziatische aciditeit geven Nederlandse topproducten hier een extra dimensie. Hij neemt u mee op een boeiende en bij momenten speelse ontdekkingstocht. Deze bewerkte keuken verrast. Heeft oog voor lichtheid. Is origineel en expressief, zonder het evenwicht te verliezen. (Michelin)

Michelin: ‘Met Remco Kuijpers heeft LIZZ* een talentvolle chef in huis. Hij legt gevoeligheid op het bord dankzij zijn uitstekende technieken. Specerijen, fruit en subtiele Aziatische aciditeit geven Nederlandse topproducten een extra dimensie. In het mooiste gebouw van Gouda – een combinatie van karakter, oude gewelven, fleurige decoratie en luxueus design – wacht een totaalbeleving. Tot de attente service en verrassende wijnpairings aan toe!’ Samen met maître Louis Grizeau maakt hij van een bezoek aan LIZZ* een onvergetelijke ervaring.

 

Bekijk website
+11 Afbeeldingen

Vraag informatie aan

Beoordelingen


1 beoordelingen
Schrijf een beoordeling

Daphne & Frank

Op 18 apr 2023

Wij waren op zoek naar een geschikte locatie voor ons huwelijksweekend. Na diverse locatie te hebben bezocht en te hebben gegoogled op trouwlocaties kwamen we via de website van Relais&Chateaux bij het Weeshuis uit. Het hotel bleek iets langer dan een jaar open toen wij het hotel bezochten en had nog geen grote bekendheid als trouwlocatie. Wij hebben de eigenaresse en haar team ontmoet, en vanaf het moment dat we binnen stapten wisten we het. Hier willen we trouwen. We hebben bijna een jaar met het Weeshuis samengewerkt om het huwelijksweekend voor te bereiden. Wij hebben hier een heel weekend ons huwelijk gevierd, het complete pakket alle kamers afgenomen, een pre-wedding diner, de huwelijksdag, en het feest. Wij hadden 50 weekendgasten, 70 daggasten en 130 gasten voor op de feestavond. Het team van het weeshuis heeft alles uit de kast getrokken om dit weekend tot in de perfectie te organiseren. De locatie is fantastische en zeer geschikt voor het aantal gasten die wij hebben uitgenodigd, de refter geweldig voor een formeel diner, de ceremonie en het feest. Bar Coco en de regentessekamer gebruikten we voor het ontbijt en Coco voor de borrels voorafgaande aan de prewedding diner, de ceremonie en het feest. Het was op onze huwelijksdag mooi weer en daar hebben we de taart aangesneden en champagne gedronken. In Lizz vond het informele diner plaats na de ceremonie. De kamers zijn allemaal heel smaakvol en warm ingericht. Aan alle details was gedacht, lieve attenties op het bed, welkomsborden.

Schrijf hier jouw beoordeling

type trouwlocatie
Bruidssuites, Buitenlocaties, Gemeente en Stad huizen, Hotels, Kerken en Kloosters, Restaurants
aantal gasten
0-299 gasten
stijl
Romantisch, Klassiek, Hip / Modern, Chique
omgeving
In het centrum
dagdelen
Ceremonie, Receptie, Diner, Overnachten
dagdelen
Rolstoelvriendelijk, Invalidentoilet
omgeving
Fotoreportage, Terras, Tuin, Omkleedruimte, Buiten trouwen, Overdekte buitenlocatie
omgeving
Buiten eten mogelijk, Buffet, A la Carte, Walking Diner, Nacalculatie

Vraag informatie aan

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation