Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Gerard Bol SpraakMaker SpraakMaker, als u het anders wilt

5 (26 beoordelingen)
Beoordeling plaatsen
Vraag informatie aan
Dhr. Gerard Bol
Landelijk

Interactiviteit, creatief taalgebruik, humor, betrokkenheid en alles met een stem die boeit en verbindt

Ik ben er voor jullie, als jullie dat willen! Daarbij denk ik graag met jullie mee om het huwelijk op een zeer persoonlijke manier te voltrekken. Het is jullie dag van je leven en op mijn eigen wijze kan ik daar een mooie bijdrage aan leveren. Gelukkig kan een ceremoniemeester / weddingplanner veel werk uit jullie handen nemen. ‘Ik wist niet dat je ook zo kon lachen bij een huwelijkssluiting’, is een reactie die ik geregeld na afloop krijg van aanwezigen en bruidsparen. Het is mijn betrokkenheid waarmee de ernst en humor een juiste plek krijgt in dit voor jullie unieke uur. 

Ik kom bij jullie thuis!

Vooraf kom ik bij jullie langs en neem alle tijd voor het gesprek. Ik wil zo veel mogelijk horen om te benutten in mijn toespraak. Wat vond je van het aanzoek? Liefde op het eerste gezicht? Reacties van aanwezigen en mogelijke kids? Waar krijgen jullie vlekken van in de nek binnen jullie relatie? Het samenzijn moet alle aanwezigen een goed inzicht geven in jullie leven als bruidspaar en jullie persoonlijke wensen voor de ceremonie. Uniek en op maat gaat het zo worden.

Ceremonie met kinderen

Zo is er bij mij altijd aandacht voor de aanwezige kinderen: een hamerslag, ondertekenen kinderakte, mij helpen, brengen van de ringen enz. Maar ook voor hen die er helaas niet bij kunnen zijn en door jullie zo gemist worden. 

Jullie staan centraal

Het werk als trouwambtenaar is voor mij heel bijzonder en dierbaar. Huwelijken sluiten is in mijn ogen net als topsport. Je moet op het juiste moment pieken, want je kunt het maar één keer doen. Daarbij staan jullie als bruidspaar centraal, maar mijn interactie met de andere aanwezigen zal groot zijn en zeker anders dan bij anderen. 

Improvisatie tijdens onverwachte momenten

In elke huwelijksceremonie kunnen er altijd onverwachte momenten optreden, zeker door mijn interactie met alle aanwezigen. Met mijn improvisatievermogen en creativiteit kan ik snel inspelen op wat er gebeurt, maar jullie moeten toch beiden zelf ‘ja’ zeggen. En je hoeft maar twee keer ‘ja’ te zeggen… tegen elkaar en mogelijk tegen mij als trouwambtenaar. Met het uitspreken van dat hele simpele en korte woordje ligt er voor jullie daarna de schone taak om dat te delen wat het kostbaarste is in een mensenleven… ‘tijd voor elkaar’. Ik ben er klaar voor, jullie ook? 

Over mij

Met ingang van 2012 heb ik het basisonderwijs verlaten om mijn passie voor het spreken in het openbaar in de breedste zin des woords in te vullen. Als directeur was ik werkzaam op basisscholen in Zoetermeer, Den Haag, Katwijk en Bloemendaal. Van die passie maakt mijn roeping baan als trouwambtenaar in mijn bedrijf 'Gerard Bol SpraakMaker' een belangrijk deel uit. Ik ben ook BABS van de gemeentes Teylingen, Lisse, Hillegom en Katwijk. Ook ben ik o.a. actief als presentator, dagvoorzitter, Sinterklaas, stadsgids en stemacteur en schrijf ook  columns, toespraken, boeken en wervende teksten voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers. 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je nog meer weten, kijk dan maar verder op www.gerardbol.nl en neem contact met mij op!

Met hartelijke groet, Gerard Bol SpraakMaker. 06-36316703.

Bekijk website
+11 Afbeeldingen

Vraag informatie aan

Beoordelingen


26 beoordelingen
Schrijf een beoordeling

José

Op 17 feb 2020

Gerard heeft onze trouwdag echt compleet gemaakt. Met zijn humor weet hij iedereen te boeien en is het alles behalve saai.

Rebecca

Op 17 feb 2020

Geen ander woord voor dan perfect! Door Gerard Bol is de huwelijksvoltrekking precies zo verlopen als wij voor ogen hadden.

Sander & Penny

Op 17 feb 2020

Gerard Bol was voor ons één van de beste keuzes voor onze mooie dag!! Hij was betrokken, antwoorde snel op onze mailtjes en kon in zijn verhaal ons super goed verwoorden! Onze nichtjes mochten meedoen en dat leverde leuke reacties en plaatjes op... maar ook was dit voor ons heel erg speciaal dat hun daarvan een deel mochten uitmaken. Ik kan alleen maar goede dingen bedenken en wij willen Gerard dan ook heel veel succes wensen in zijn verdere carrière! Het is hem op het lijf geschreven. Liefs van Sander, Penny en Vince.

Bianca & Maurice

Op 17 feb 2020

Het klikte direct met Gerard; open, spontaan, humor, betrokken. Wij wilden de ceremonie luchtig houden, interactie en humor wilde we graag deel laten uitmaken van de dag. Gerard weet dit op unieke wijze te combineren. We hebben met al onze dierbaren enorm gelachen en mooie momenten beleefd. Gerard heeft de ceremonie precies zo gemaakt als wij gehoopt hadden. Het mooiste compliment voor Gerard is, dat onze gasten dachten dat je ons al jaren kende! Men heeft het nog steeds over je...Dank je wel!

André & Vlindertje

Op 17 feb 2020

Gerard heeft onze trouwdag tot iets heel bijzonders gemaakt. Hij nam veel tijd en moeite om ons goed te leren kennen. Op de bruiloft zelf wist hij heel goed de aandacht vast te houden en groeide hij uit tot een ras entertainer. Hij betrok de mensen in het publiek er goed bij en zijn verhaal was niet een keer saai. Wij vonden hem bijzonder geestig maar nam zijn ambt desalniettemin serieus en pakte het heel professioneel aan.

Dennis & Michelle

Op 17 feb 2020

Gerard heeft de ceremonie fantastisch geleid. Met humor en een ontspannen sfeer raakte hij de precies de goede toon. Het was duidelijk dat Gerard heel goed naar ons verhaal geluisterd had want dat wist hij exact na te vertellen tijdens onze dag. Daarom dachten veel gasten dat Gerard een goede bekende was. Echt een mooi compliment! Het is een spannende dag maar je kunt er echt op vertrouwen dat Gerard er iets moois van maakt!

Diane & Dennis

Op 17 feb 2020

Een geweldige man die goed luistert naar je verhaal en dan iets neer zet met allerlei punten die je verteld heb. Hij betrekt ook de medemens erbij en ook mijn meiden die ons persoonlijk nog weggeven door de plechtigheid mocht doen onder zijn begeleiding. Mede door Gerard is het een onvergetelijke dag geworden. Met andere woorden een geweldige trouw ambtenaar

Mark & Barbara

Op 17 feb 2020

Gerard Bol was onze trouwambtenaar voor ons huwelijk in België (Sechery) en het was super! De ceremonie was precies wat wij gevraagd hadden persoonlijk en interactief. Het is heel duidelijk dat spreken echt een passie van hem is. Hij neemt alle tijd om te luisteren en maakt er vervolgens een super leuk verhaal van. We hebben veel gelachen en soms ook een traantje weggepinkt. Voorafgaand van ons huwelijk hebben we twee hele fijne gesprekken gehad met Gerard. Hij nam alle tijd om naar ons te luisteren en dacht goed met ons mee. Na afloop van de bruiloft hebben we van heel veel gasten complimenten gekregen over de ceremonie van Gerard. Wij konden niet beter wensen, dank je wel Gerard!

Elly

Op 17 feb 2020

Mede door Gerard is het een onvergetelijke dag geworden! Wat hebben wij en de gasten genoten van de ceremonie! Een ontspannen sfeer, precies wat wij voor ogen hadden. Chapeau Gerard en bedankt!

Dwayne & Nikki

Op 17 feb 2020

Wat een fantastische en onvergetelijke dag hebben wij gehad mede dankzij Gerard! Vooraf de keuze zo lastig te maken vanwege het ruime aanbod maar na eenmaal een eerste gesprek te hebben gehad zijn alle twijfel direct weggevaagd. Wat een lieve , rustige en vooral humoristische man die alle tijd neemt om je goed te leren kennen. Onze ceremonie op Malta geleid door Gerard was alles waar we op gehoopt hadden. De ceremonie was luchtig, grappig en vooral heel interactief. Achteraf van meerdere van onze gasten gehoord hoe leuk ze het vonden dat hij er was. En wij ook! Een fantastische trouwambtenaar die wij nooit zullen vergeten.

Kimberly

Op 17 feb 2020

Wat een geweldige ceremonie hebben wij gehad dankzij Spraakmaker. Wij en de gasten waren zo verrast door de ontspannen sfeer die neer werd gezet waarbij de gasten ook werden betrokken. We hebben gelachen en genoten van alle mooie woorden. Een aanrader!

Mart

Op 17 feb 2020

Wij hebben enorm genoten van de ceremonie onder leiding van Gerard. Met veel humor en interactie was het een geweldig begin van de avond. Gerard zorgt voor een ontspannen en open sfeer en heeft de regie goed in handen. We hebben ontzettend veel complimenten gekregen over Gerard. Hij heeft alle verwachtingen overtroffen. Voor een ieder die een fantastische bruiloft wil raden wij Gerard aan!

Arja

Op 17 feb 2020

Gerard is met recht een spraakmaker, hoe hij onze woorden en verhalen heeft weten te vertalen in een geweldige ceremonie daarvan droomt elk bruidspaar, interactief, geestig, buiten de gebaande paden, eigen inbreng, maar zeker ook serieus op de momenten dat dit nodig is. Door zijn toon is de toon voor de rest van de dag gezet, alleen maar lof!!!!

Michelle & Frank

Op 17 feb 2020

n een woord: geweldig! Gerard maakt er een uniek en persoonlijk verhaal van, betrekt alle aanwezige gasten en brengt de ceremonie vol humor, enthousiasme en plezier over. Het betreft echt 100% maatwerk en totaal geen standaard draaiboek. Vol input vanuit ons aan de hand van een intake van twee uur bij ons thuis (en al eerder een uur aan de telefoon). Wij kregen van iedereen alleen maar complimenten over de ceremonie, die stuk voor stuk bij Gerard thuishoren. Wij hebben onze complete ceremonie laten filmen, waardoor wij nog vol plezier terugkijken en blijven lachen om alles wat er werd verteld.

Raymond & Annemarie

Op 17 feb 2020

Gerard, je maakte de dag nog mooier en leuker. Vanaf de kennismaking tot het einde een grote toegevoegde waarde aan zo'n mooie dag. Dank je wel.

Annemiek & Dennis

Op 17 feb 2020

Gerard, wat was het een bijzondere dag. Vanaf onze eerste ontmoeting voelden wij meteen een klik. Met veel respect voor onze wensen en een dosis humor heb je van onze ceremonie een onvergetelijk moment gemaakt. De gasten waren echt onder de indruk. Wij worden hier nog veel op aangesproken. Na onze eerste ontmoeting hadden wij hoge verwachtingen, maar die heb je ruim overtroffen. Een belangrijk moment zo speciaal maken is een gave. Nogmaals hartelijk dank.

Ruud & Kelly

Op 17 feb 2020

Dankzij Gerard hebben we een geweldige ceremonie gehad op onze bruiloft. Het was erg persoonlijk, grappig en interactief, en sloot hierdoor helemaal aan bij hoe we onze ceremonie wilden hebben. De gasten werden actief betrokken en ook improviseren was geen enkel probleem, waardoor de hele ceremonie erg soepel verliep en we veel hebben gelachen. We hebben ook veel positieve reacties van onze gasten gehad, waarvan er één ook aangaf dat als ze ging trouwen, ze zeker Gerard als trouwambtenaar zou willen. Daarnaast was ook de uitgebreide informatievoorziening vooraf heel prettig, alle stappen die we bij de gemeente moesten zetten werd tot in de puntjes uitgezocht door Gerard. Heel erg bedankt voor dit bijzondere moment Gerard!

Arkaitz & Bianca

Op 17 feb 2020

Een aantal weken geleden heeft Gerard onze ceremonie begeleid. Gerard heeft de ceremonie onvergetelijk gemaakt. Het is een fijne man, die warmte en wijsheid uitstraalt en die iedereen op zijn gemak laat voelen door zijn vlotte babbel en heerlijke humor. De ceremonie was heel persoonlijk omdat hij van te voren ruim de tijd neemt om het bruidspaar te leren kennen, en ook (via het bruidspaar) de rest van de gasten leert kennen zodat hij kan zorgen voor wat leuke interactie, daardoor was het heel intiem en oprecht. Hij heeft van de ceremonie echt een feestje gemaakt, we hebben ongelooflijk veel gelachen! Achteraf kregen we heel veel complimenten over Gerard; "wat een leuke man en een super leuke ceremonie, het had wel 2x zo lang mogen duren!" Ook de manier waarop hij onze zoontjes er bij betrok was geweldig. Voor mijn volgende huwelijk boek ik hem zeker weer.

M & M

Op 17 feb 2020

Gerard heeft onze ceremonie fantastisch verzorgd. Wij hadden Gerard via deze website benaderd en na een eerste vrijblijvende kennismaking besloten dat hij onze trouwambtenaar zou worden. Na zelf al bij een paar huwelijken wisselende ceremoniën te hebben mee gemaakt, wilden wij wat anders. Gerard betrekt het publiek, voegt humor toe en maakt van een in de basis stoffige routine een interactieve leuke ceremonie. Ook de voorbereiding, en communicatie was zeer goed. Wij zouden Gerard dan ook aan iedereen die een leuke ceremonie wil aanbevelen.

Storm & Jorissen

Op 10 feb 2020

Een schot in de roos, Gerard heeft ons een geweldige trouwdag bezorgd met zijn inspirerende en vooral humoristische ceremonie. Heel bijzonder hoe hij in twee prettige gesprekken en verdere informatie een prachtige, samenhangende voordracht voor ons in petto had. Er vloeide een lach en een traan, passend bij wat men in het leven zoal meemaakt. Wij hadden een onvergetelijke dag, echt top! Verberg

Sabrine & Richard

Op 10 feb 2020

Gerard is heel prettig in de omgang. Hij gebruikt veel humor en luisterde goed naar onze wensen tijdens de ceremonie. Het gesprek vooraf met hem vloog voorbij. We kregen precies de ceremonie die we voor ogen hadden: losjes en met veel humor, waarbij de emotionele lading niet ontbrak. We kunnen je niet genoeg bedanken voor de wijze waarop je onze ceremonie geleid hebt. Het was gewoon fantastisch en helemaal op de manier die wij wilden! Wat werd er veel gelachen en wat kun je slap ouwehoeren. Dank je wel daarvoor!

Louisa & Bob

Op 17 jan 2020

Wij zullen met liefde een review achterlaten. Wij waren ontzettend blij met jouw bijdrage aan onze dag. Het was warm, met interesse, maar ook met een lach en een knipoog. Precies zoals wij hadden gehoopt! Wij hebben daar overigens ook van vele gasten complimenten over gekregen. Zodra wij foto's/film hebben van de ceremonie zullen we die ook graag met je delen. Warme groeten vanuit Griekenland en Bob heeft zowaar vandaag 'zijn' gedicht nog aan mij voorgedragen, geweldig!: 'Wij waren ontzettend blij met Gerard en met hoe hij onze huwelijksceremonie heeft voorbereid en begeleid. Gerard heeft echt de tijd genomen om ons te leren kennen. De ceremonie zelf was daardoor warm en persoonlijk, met waar mogelijk een lach en een knipoog. Precies zoals wij hadden gehoopt! Wij hebben daar ook van vele gasten complimenten over gekregen'.

Karin & Mathijs

Op 17 jan 2020

Dank je wel voor de mooie woorden. Het was fantastisch gisteren en de ceremonie was het absolute hoogtepunt van de dag. Alle mensen die er waren die waren onder de indruk van hoe fijn en mooi jij dat heb begeleid. Nogmaals veel dank! Met de getuigenpennen is het inderdaad helemaal goed gekomen. Gerard staat voor betrokkenheid, humor en oprechte interesse in het bruidspaar en de entourage. Met deze aanpak heeft hij voor ons en onze gasten een onvergetelijke ceremonie verzorgd. Wat met name ook heel erg leuk was, was hoe Gerard met onze kinderen omging en hen ook een leuke rol gaf tijdens de ceremonie. We raden Gerard van harte aan.

Judith & Martijn

Op 17 jan 2020

Onze bruiloft is een waar feest geworden. Van aankomst tot vertrek vanochtend. Momenteel uitgeteld en kijken uit naar een welverdiende vakantie. De jaguar zonder benzine is inderdaad een anekdote voor het leven. We hebben er rijkelijk om mogen lachen. Naar aanleiding van de ceremonie hebben wij louter positieve reacties gekregen en zijn blij met de foto’s. Bedankt dat je onze dag zo speciaal gemaakt hebt. De ceremonie onderleiding van Gerard was er een die niet vergeten zal worden. Gerard is een trouwambtenaar die onze gedachten en wensen op een prettige manier heeft kunnen vertalen naar een mooi toespraak waarbij alle gasten inclusief kinderen betrokken werden. Gerard kan niet alleen goed spreken maar heeft bewezen dat hij tijdens de twee voorafgaande ontmoetingen ook heel goed kan luisteren. Van alle gasten niets anders dan lovende reacties.

Anne & Alex

Op 17 jan 2020

Wie gaat er nu 3 uur in de auto zitten voor onze ceremonie?" dachten wij toen wij aan onze zoektocht begonnen. Gelukkig kwamen wij in contact met Gerard. Voor hem was het geen probleem, leuk zelfs! Een ceremonie op een prachtige locatie zag hij wel zitten. Na een tweetal relaxte ontmoetingen bij ons thuis had Gerard op zeer soepele maar toch structurele wijze een goed beeld van ons gekregen. Gerard kwam ons direct al over als een zeer vrolijke man. Onze ceremonie, hoe officieel ook, moest leuk en ontspannend zijn en Gerard voelde dat perfect aan. De kinderen in de familie zitten niet graag een lange tijd stil, maar ook daar weet Gerard de perfecte oplossing voor. Ze kregen ieder een rol in dit prachtige schouwspel. Gerard liet veel aan ons over, maar gaf hier en daar een kleine tip. Met name "neem je rust", "neem je tijd" waren twee zaken die zorgde voor een relaxte sfeer. Ook al wisten wij wat er komen ging, was het verhaal van Gerard voor ons een verrassing en een genoegen om naar te luisteren. Achteraf hebben wij veel complimenten van onze gasten gekregen voor de vrolijke noot waarmee Gerard de ceremonie heeft geleid.

Heleen

Op 25 jun 2018

Bij twee belangrijke gebeurtenissen in ons leven heeft Gerard een mooie rol gespeeld. Drie maanden geleden heeft hij mijn zus getrouwd, het was een prachtige bruiloft. Gerard deed het heel mooi, leuk en persoonlijk. Kregen dat ook van iedereen te horen die aanwezig was bij de bruiloft. De tweede gebeurtenis was afgelopen week, Gerard heeft de afscheidsdienst van mijn vader geleid. Ook dit deed hij weer erg mooi en bovendien heel persoonlijk. Wij ( en alle andere aanwezige ) vonden het ook weer een hele mooie dienst. Wij zijn heel erg tevreden hoe Gerard als Spraakmaker zowel een bruiloft als een afscheidsdienst heeft geleid. Bedankt Gerard!

Schrijf hier jouw beoordeling

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation