Welke.nl

Wat kost een vrijgezellenfeest in de grote stad?

Bij een bruiloft hoort een vrijgezellenfeest, waarbij er allerlei gekke activiteiten worden ondernomen om de bruidegom of bruid voor paal te zetten en samen een leuke tijd te hebben. De bruid of bruidegom betaalt zelf niets aan deze dag, dus welke kosten kunnen de vrienden verwachten?

Kosten vrijgezellenfeest


Cliché, maar waar: je kunt het zo duur maken als je zelf wil. Dat hangt van een paar dingen af: wat wil je allemaal gaan doen en op welke locatie? Als je maar één activiteit wil doen en deze ga je thuis uitvoeren, dan zullen de kosten laag zijn. We nemen voor het gemak de gemiddelde kosten en bijhorende activiteiten onder de loep. Zo vinden er meestal 3 à 4 activiteiten plaats op een dag en gaat iedereen naar een speciale plek (of plekken) om het feestje te vieren. De kosten komen dan neer op zo’n € 150,- tot € 200,- per persoon.

Activiteiten op het vrijgezellenfeest


Een vrijgezellenfeest krijg je over het algemeen maar één keer, dus er mag best uitgepakt worden. In de meeste gevallen gebeurt dat ook echt: vriendengroepen organiseren gemiddeld drie of vier activiteiten op een dag, waarbij de dag vaak eindigt met een kroegentocht. Ze beginnen al vroeg met vaak een sportieve activiteit of iets spannends, zoals karten of parachutespringen. Dan gebeurt er iets ontspannends, vaak onder begeleiding van een biertje, daarna wordt er een hapje gegeten en dan begint de kroegentocht.

Vrijgezellenfeest voor dames


Bij vrouwen loopt het vaak anders, daar draait het niet om biertjes drinken maar meer om gezellig samen iets eten en daarna een workshop of een andere activiteit. In de avond gaan ze ook gezellig ergens dineren, maar kiezen minder vaak voor een kroegentocht. Karaoke wordt vaak gedaan. Strippers voor zowel mannen als vrouwen komt steeds minder vaak voor. Gelukkig kan je altijd een voorkeur aangeven bij je vrienden, of ze zich er ook echt aan houden is een tweede...

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation