Tip: uitnodigingen voor je vrijgezellenfeestje

Als je weet dat je gaat trouwen, staat het regelen van het vrijgezellenfeestje vast al lang op je to do-lijstje. Het begint allemaal met het maken van de uitnodigingen. Hierbij wat tips om die horde soepel te nemen.

Tip: uitnodigingen voor je vrijgezellenfeestje

Datum, tijd, locatie


Het belangrijkste doel van een uitnodiging voor een vrijgezellenfeestje is dat de gasten zich welkom voelen, en dat ze weten wat de bedoeling is van deze dag. Zet dus zeker datum, tijdstip en locatie van het feestje op de kaart. En natuurlijk dat je jouw gasten graag bij deze belangrijke mijlpaal in je leven erbij hebt!

Tip: uitnodigingen voor je vrijgezellenfeestje

RSVP


Omdat het voor jou handig is om te weten hoeveel mensen komen, verzoek je de genodigden ook om terug te koppelen of ze wel of niet kunnen komen. Zet een concrete datum op de kaart: het is de bedoeling dat gasten voor die datum aangeven of ze erbij zijn.

Contactgegevens op de uitnodigingen vrijgezellenfeestje


Het is ook heel handig dat je de naam en contactgegevens van diegene op de kaart zet, die het vrijgezellenfeestje verder voor je regelt. Die persoon, bijvoorbeeld je zus of beste vriendin, kan dan met de gasten allerlei zaken afstemmen. Bijvoorbeeld dress codes, cadeaus en vervoer.

Tip: uitnodigingen voor je vrijgezellenfeestje

Per e-mail of post?


Dat is helemaal aan jou! Het is natuurlijk heel mooi en chique om een kaart per post te versturen, maar wil je daar wat geld en tijd besparen, kies dan voor een e-mail.

Zet een sfeer neer op de uitnodigingen vrijgezellenfeestje


Of je nu de uitnodiging per post of e-mail verstuurt: maak er wel een beetje werk van! Behalve bovenstaande praktische informatie is het ook leuk als mensen alvast in de sfeer komen door de uitnodiging. Wil je bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest à la Las Vegas? Of ga je meer voor een relaxte stranddag? Of ben je helemaal gek van een high-tea in een groene omgeving? Kies kleuren en afbeeldingen die passen bij het thema dat je voor ogen hebt. Zo komen je gasten alvast in de juiste mood.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation