Hoeveel geven we uit aan het vrijgezellenfeest?

Het vrijgezellenfeest, of zoals ze zo mooi in Amerika zeggen: the last fling before the ring. Een dagje uit met vrienden of vriendinnen en allemaal leuke en grappige dingen doen. Wat zo’n vrijgezellenfeest kost hangt af van wat jullie gaan doen en of je ook wilt overnachten. Wij geven je een inzicht in de kosten van het vrijgezellenfeest!

Activiteiten vrijgezellenfeest


De hoogte van de kosten van een vrijgezellenfeest hangt in eerste instantie af wat jullie allemaal willen doen. Het kan nog vrij lastig zijn om te bepalen welke activiteiten de bruid of bruidegom leuk vindt op zijn of haar vrijgezellenfeest. Maak eerst eens een lijstje met activiteiten die jullie écht willen doen. Bekijk dan eens de opties, het kan namelijk best zo zijn dat bepaalde bedrijven geen plekken meer vrij hebben op de datum van jullie vrijgezellenfeest. Normaal gesproken worden er twee of drie activiteiten gedaan op een vrijgezellenfeestje. Eén activiteit is meestal voor de bruid of bruidegom alleen, de rest wordt in groepsverband gedaan (en is dus duurder).

Overnachting vrijgezellenfeest


Als jullie willen stappen in de avond, dan is het handig om ergens te overnachten. Dat kan bij iemand thuis indien er iemand dichtbij woont, maar dat kan ook in een hotel. Sommigen nemen liever een taxi; ook dan moet je voor jezelf rekening houden met hogere kosten. Het is ook erg populair om met z’n allen in een tentje te slapen voor een nachtje. Dat is een goedkopere oplossing en bovendien is het reuzegezellig. Lekker kamperen!

Budget vrijgezellenfeest


Natuurlijk heeft niet iedereen hetzelfde budget voor een vrijgezellenfeest. Gemiddeld wordt er € 80,- uitgegeven per persoon. Het kan natuurlijk altijd goedkoper en uiteraard ook duurder. Het is wel gebruikelijk dat iedereen hetzelfde betaalt en dat de bruid of bruidegom niets hoeft te betalen. Spreek goed met elkaar af hoeveel je kwijt kunt en wilt, want ook al heb je wel een groot budget, als jij bijvoorbeeld € 130,- echt te gek voor woorden vindt, dan kan je dat prima zeggen. Na het bepalen van het budget kunnen jullie activiteiten uitkiezen en organiseren!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation