De leukste uitnodiging voor je vrijgezellenfeest

Bij een bruiloft hoort een vrijgezellenfeestje! Hoe schrijf je een leuke uitnodiging met alle benodigde informatie zodat iedereen super enthousiast wordt? Wij geven enkele schrijftips zodat je zelf een hartstikke leuke uitnodiging kunt schrijven.

Vrijgezellenfeest uitnodiging per e-mail


Je kunt een officiële uitnodiging per post sturen, maar dat is meer voor de vorm dan dat het handig is. Via een e-mail kun je namelijk een groepje aanmaken waarin iedereen kan reageren en met elkaar kan overleggen. Het organiseren van een vrijgezellenfeest heeft namelijk nog wel wat voeten in de aarde.

Toon van de uitnodiging


Bedenk welke indruk je wil wekken voor je uitnodigingen verstuurt. Hou daarbij ook in je hoofd hoe de anderen hebben gereageerd bij het voorstel van een vrijgezellenfeest. Was iedereen super enthousiast en kwamen ze al met ideeën? Als jij dan een hele zakelijke, kille tekst schrijft, wordt het enthousiasme wel een beetje getemd. Begin je brief met een passende aanhef, misschien hebben jullie wel een koosnaam voor iedereen of heeft jullie meidengroepje een naam. Je kunt ook iets kiezen dat bij het thema past van het vrijgezellenfeest.

Persoonlijke uitnodiging vrijgezellenfeest


Voor je op verzenden klikt, controleer even of je het naar iedereen wil sturen met de mogelijkheid dat iedereen kan reageren en ook andermans antwoorden kunnen lezen of dat ze niet op ‘reply to all’ kunnen klikken. Niet iedereen wil alle info met elkaar delen, zoals het budget (dat voor iedereen anders kan zijn).

Vóór je uitnodigingen verstuurt


Informatie over het budget en wat iedereen wil of kan besteden moet je eigenlijk al overzichtelijk hebben voordat je een uitnodiging stuurt. In die uitnodiging moet namelijk duidelijk worden wat jullie gaan doen, en dat kan je niet bepalen voor je een budget hebt vastgesteld. Bovendien is het niet prettig als er in de mail opties worden besproken waardoor het duidelijk is dat duurdere feestjes niet mogelijk zijn omdat sommige vrienden niet zoveel budget hebben. Dat is privé en zou daarnaast niks uit moeten maken. Samen maken jullie het gezellig!

Maak uitnodigingen kort en krachtig


Gebruik veel bulletpoints in je e-mail zodat het overzichtelijk is. Een groot verhaal is niet nodig. Heb je nog iets nodig van mensen? Zet dat in één of twee bulletpoints in de e-mail. As je nog vragen hebt voor mensen, maak ze gesloten (‘ja’ of ‘nee’) zodat mensen gemakkelijk en snel kunnen antwoorden. Succes met het organiseren!

Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation