Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in een restaurant

Wanneer je een restaurant zoekt voor je bruiloft, zul je veel bedrijven tegenkomen waar je niet alleen in het restaurant terecht kunt, maar waar je de hele bruiloft kunt vieren. Op zich heel erg handig, want je hoeft de hele dag maar op één locatie te verblijven. Ook wel prettig voor de gasten!

Restaurant boeken


Wanneer je kiest voor de optie om de hele dag in het restaurant te vieren, bedenk dat goed wat je wilt. Sommige bedrijven hebben speciale bruiloftarrangementen. Er zitten ook bedrijven tussen die ervoor willen zorgen dat jullie bruiloft werkelijk uniek is en maken dan samen met jou een arrangement op maat. Zo zit je niet vast aan dingen je niet wil hebben, omdat die toevallig in het arrangement van het restaurant zitten. Het eerste wat je bij een restaurant moet bekijken is of het bedrijf je aanspreekt, heeft de eigenaar alle aandacht voor jullie wensen en heeft de keuken de capaciteit om veel gasten tegelijk te bedienen? En als je de hele dag in het restaurant wilt verblijven, moet je ook naar andere opties kijken. Hebben ze een dansvloer, een receptiezaal? Is het groot genoeg, knus genoeg, mooi genoeg? Wees niet bang om streng te zijn. Het is maar voor één dag in je hele leven!

Voordelen


Een restaurant zal toch moeten concurreren en heeft daarom vele voordeeltjes en aanbiedingen waar jij mooi van kan profiteren. Zo kan een restaurant een arrangement aanbieden speciaal voor de bruiloft, waarbij alles naar wens kan worden aangepast. De bediening moet adequaat zijn en kunnen voldoen aan in één klap de vraag van bijvoorbeeld tweehonderd gasten. Sommige bedrijven met een restaurant zullen geen huur rekenen voor de zalen en soms heeft een restaurant al bepaalde voorzieningen, zoals lichteffecten en geluidsapparatuur. Een podium en een dansvloer is vaak al beschikbaar, anders kan een restaurant geen onderdak bieden voor de hele dag. Vraag ook naar voorzieningen zoals airco, want het kan er nog zo gezellig uit zien, niemand blijft binnen als ze geen lucht meer krijgen wanneer het feest volop aan de gang is. Schrijf voor jezelf een aantal punten op die je graag wilt zien in het restaurant en vraag hier gewoon naar. Ook al zie je de voorziening niet in het restaurant, vaak is het personeel super flexibel en kan er altijd iets geregeld worden.

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation