Tafelmanieren voor de bruiloft

Hoe ga je om met het bestek en glazen op prachtig gedekte tafels? Wat is belangrijk? waar begin je mee en hoe gebruik je het? Hier vind je de basis regels voor tafelmanieren...

restaurant_tafel_veranda

De tafelmanieren


De newly weds zitten aan het hoofd van de tafel en nemen als eerste plaats. Laat enkel je onderarmen op de tafel steunen, niet je ellebogen. Zorg voor een frisse houding en leg nooit je mobiel, sleutels of portefeuille op de tafel en plaats je handtas onder de stoel (niet telefoneren aan tafel, van tafel af, in een noodgeval kan, nadat je daarvoor excuses hebt gemaakt). Leg je servet op je schoot nadat het pas getrouwde stel dit ook doen. Begin gelijktijdig te eten met de mensen rondom je en altijd na het bruidspaar. Bij het einde van de maaltijd leg je het servet links van je bord.

restauarant_tafeldetail_goud

Het bestek


Werk van buiten naar binnen, het bestek dat je het eerst gebruikt ligt aan de buitenkant. Messen en lepels liggen rechts naast het bord, vorken liggen links naast het bord. Het dessertbestek en/of taartvorkje liggen boven het bord. Zorg dat de snij zijde van het mes naar binnen gericht is. Na elke gang, als je klaar bent, leg je het bestek waar je mee gegeten hebt, schuin naast elkaar op het bord.

catering_champagne_proost_1

De wijnen & champagnes


Begin altijd met het glas dat het dichtst bij staat. Jonge, lichte wijnen gaan altijd voor oudere, vaak zwaardere wijnen. Droge wijnen gaan voor zoete wijnen. Rode wijn wordt in een glas met een ronde bol en een korte steel geserveerd. Witte wijn wordt in een groter glas met lange steel geserveerd en champagne serveer je in een slank hoog glas met een lange steel. Eet smakelijk en cheers!
catering_cocktails_veel_klein

Pim Kisjes
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation