Drie grootste fouten op je bruiloft

De grote dag is bijna aangebroken en natuurlijk wil je dat alles perfect verloopt. Helaas gebeuren er altijd wel wat kleine dingetjes, wat uiteraard niet wegneemt dat jullie dag nog steeds perfect is. Als je deze grootste drie fouten niet maakt, is de kans op een perfecte dag heel groot!

Verwacht niet dat alles goed gaat op je bruiloft


Gezien alle uren die er in de planning van de bruiloft zitten, verwachten veel bruiden dat hun bruiloft vlekkeloos zal verlopen. Dat is de grootste fout nummer één, want je hebt lang niet alles in handen. Er kunnen zoveel dingen gebeuren – niet om je bang te maken, hoor – van het weer tot een leverancier die verlaat is. Of een gast die het niet helemaal 100% naar zijn zin heeft – het kan. En daar kan je niks aan doen. Zolang jullie trouwdag maar perfect is voor jullie. Trouwens, perfectie is een behoorlijk hoge lat, dus waarom houd je alle verwachtingen niet een beetje meer realistisch en je zult zien, dat juist dan jouw bruiloft heel hard richting perfectie gaat.

Micromanagen van de bruiloftsgasten


Ja, het gebeurt: het micromanagen van de gasten. Je zou denken dat een bruid daar te druk voor is op haar bruiloft, maar het gebeurt veel vaker dan ons lief is. De bruid heeft namelijk heel zorgvuldig de gastenlijst samengesteld, evenals de tafelzitting, en ziet dan ook graag dat haar planning goed uitpakt. Als bruid moet je echter op dit moment achterover leunen en zien hoe het allemaal uitspeelt – en dat gaat gegarandeerd goed. Iedereen wil tenslotte een leuke tijd hebben op dit feest. Focus je op je bruiloft en geniet van de festiviteiten, dan doen de gasten dat ook!

Familieproblemen op bruiloften


Altijd een lastige situatie op bruiloften, families die niet goed met elkaar overweg kunnen. Op zo’n dag wil je natuurlijk niets anders dan geluk, liefde en vooral harmonie, maar sommige ruzie’s zitten diepgeworteld en kunnen niet opgelost worden binnen één dag. Probeer dat dus ook niet. Zet je zorgen opzij voor vandaag en de kans is groot dat de getroubleerde families hetzelfde doen. Een huwelijk brengt sterke emoties naar boven, en gelukkig zijn het (grotendeels) allemaal positieve emoties.

Sanne van Bortel
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation