Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Tafelschikking tips waarmee het diner zo geregeld is 

Vind jij de tafelschikking van jullie bruiloft een vervelend klusje waar je liever niet aan begint? Dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Met onze tips Heb jij de tafelschikking en het diner binnen een mum van tijd geregeld en zijn alle gasten super tevreden tijdens het bruiloftsdiner!

Deel de gastenlijst in per groep

Veel mensen vinden het lastig om alle gasten in te delen voor het bruiloftsdiner. Maar als je er even logisch over nadenkt, kun je heel gemakkelijk groepen maken. Dat is ook direct onze eerste tip: deel de gastenlijst in per groep. Bijvoorbeeld: familie en goede vrienden bij elkaar ,kennissen en collega's of alle kinderen bij elkaar. Als bruidspaar kun je dan af en toe wisselen van tafel, en spreek je dus iedereen een keertje.

Familie & goede vrienden bij elkaar aan tafel

De reden waarom we familie en goede vrienden onder één groep scharen, is omdat deze twee groepen gasten elkaar waarschijnlijk al best wel vaak hebben gezien en gesproken. Denk aan jullie verjaardagen of gewoon aan gezellige avondjes waarop deze twee groepen mensen elkaar hebben gezien. Ook is de kans groot dat je jouw familie wel eens hebt verteld over jouw goede vrienden. Tevens zijn deze twee groepen, laten we wel eerlijk wezen, de belangrijkste mensen die op jullie bruiloft zullen komen.


Lees ook Tafelschikking en etiquette


Kennissen en collega's zitten ook graag samen

Dan komen we bij de groep kennissen en collega's. ook deze twee groepen mensen hebben eigenlijk veel overeenkomsten met elkaar Je spreekt ze vaak, of in elk geval regelmatig, maar echt goede vrienden zijn jullie niet. Echter kun je het ook niet maken om deze twee groepen niet uit te nodigen op de bruiloft en kun je het verder ook prima vinden met deze mensen. Zet ze bij elkaar en je zult zien dat ze een geweldige tijd hebben op de bruiloft.

Veel kinderen op de bruiloft? Zet ze bij elkaar met een nanny!

Op een bepaalde leeftijd kan het best zo zijn dat er aardig wat kinderen op jullie bruiloft zullen komen. Tenzij jullie natuurlijk vooraf bepalen dat er geen kinderen welkom zijn. In het geval dat er wel veel kinderen aanwezig zijn, zet die dan allemaal aan een tafel samen met een nanny. Geloof ons, daar doe je alle ouders een heel groot plezier mee. Zo zijn de kinderen lekker rustig en kunnen alle ouders genieten van jullie bruiloftsfeest.


Ga naar de Bruiloft Nanny


Heb je gasten die niet samen kunnen? Plaats ze uit elkaar

Dit klinkt misschien als een open deur, maar als er gasten zijn die simpelweg niet met elkaar overweg kunnen, dan plaats je die gewoon niet naast elkaar. Qua tafelplanning of tafelschikking is dit misschien het moeilijkste waar je rekening mee moet houden. Je kunt ook denken: we zijn allemaal volwassen, iedereen zoekt het zelf maar uit, maar het is heel begrijpelijk dat je voor enige gezelligheid wilt zorgen. Zorg er daarom altijd voor dat je nog een tafel over hebt waar je mensen aan kunt plaatsen die niet met bepaalde andere mensen samen kunnen. We hopen dat je met behulp van deze tips in een handomdraai je tafelschikking geregeld hebt en je bezig kunt houden met de leukere zaken van een bruiloft plannen!

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation