Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Hoe kies je jouw getuige voor jullie bruiloft?

In Nederland kennen we geen ‘best man’ zoals ze dat in Amerika kennen, maar we hebben wel de getuigen. Deze zijn onderdeel van jouw bruidspartij en hebben een belangrijke taak. Daarnaast kan je ‘groomsmen’ oftewel bruidsjonkers uitkiezen. Hoe kies je de juiste mensen voor de taak?

Taak van getuigen

Eén van de taken van de getuigen is natuurlijk dat o zo belangrijke krabbeltje onder het document – jouw toestemming voor het huwelijk en ook de garantie dat, mocht het huwelijksdocument ooit verloren gaat, dat je letterlijk een getuige bent dat het huwelijk ooit heeft plaatsgevonden. Toch kan de getuige nog meer ‘taken’ krijgen, zoals samen het trouwpak shoppen van de bruidegom en het aansturen van de bruidsjonkers. Hij zorgt ook dat de bruidsjonkers op hun plaats zijn als de bruid arriveert.

Lees ook Super leuke manieren om je getuige te vragen

Taak van bruidsjonkers

Op het vrijgezellenfeest wordt de bruidegom in het zonnetje gezet. De taak aan de getuigen en bruidsjonkers is om dit feest tot een onvergetelijke dag te maken. Denk aan de lijst van vrienden die hij bij zijn vrijgezellenfeest wil hebben en de activiteiten die jullie gaan ondernemen. De datum prikken blijkt vaak een moeilijke tot vrijwel onmogelijk opgave. Kies drie data en laat de andere gasten kiezen. Het is een wonder als iedereen kan, dus houd er wel rekening mee dat er altijd één iemand is die niet kan op de voorgestelde data. Houd rekening met het budget van iedereen, niet iedereen heeft het geld liggen om een nachtje naar Las Vegas te gaan. Bovendien kan een feest dichter bij huis waar iedereen bij kan zijn leuker worden dan een feest ver weg zonder de complete vriendengroep.

Lees ook Hoeveel getuigen mag en neem je mee?

Taken dag voor de bruiloft

Na het vrijgezellenfeest kan je niet rustig gaan zitten, want als getuige is het jouw taak om samen met de bruidegom alle laatste items op te halen. Gehuurde spullen of kleding moeten worden opgepikt en eventuele voorbereidingen moeten worden gedaan. Het klaarmaken van de trouwlocatie, bijvoorbeeld. Als getuige mag je bij de bruidegom blijven de nacht voor de bruiloft. Help hem herinneren dat hij niet teveel zwaar voedsel eet of teveel drinkt de avond van tevoren. Ga voor een goede nachtrust en bereid je samen goed voor op de grote dag morgen.

Lees ook Kapsels voor bruidsmeisjes & getuigen bruiloft
Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation