Hoeveel getuigen mag en neem je mee?

De getuige is een belangrijke persoon tijdens je huwelijksceremonie. Maar wat als je niet kunt kiezen… Hoeveel getuigen mag je eigenlijk meenemen?

Hoeveel getuigen

Hoeveel getuigen?


De regel in ons land is: minimaal twee en maximaal vier getuigen per huwelijk, en per persoon minimaal één getuige. Het mag dus dat je aanstaande één getuige heeft en jij er drie vraagt!

Hoeveel getuigen bruiloft

Is dat raar?


Twijfel je of je het kunt maken dat jij drie vriendinnen of zussen vraagt en jouw aanstaande partner maar één getuige? Of andersom: dat je partner drie getuigen heeft en jij maar één? Tuurlijk kun je dat maken! Het is jullie huwelijk en als getuige kies je de persoon (of personen) die je deze symbolische mooie taak wil toebedelen. Heb je bijvoorbeeld twee zussen en wil je niet kiezen wie je getuige wordt, dan is het juist fijn en handig dat je beiden kunt vragen.

kosten hoeveel getuigen

Kosten getuigen?


Als je zelf geen getuigen hebt, dan kan de gemeente voor getuigen zorgen. Hier kunnen wel kosten aan verbonden zijn, vraag dit zeker vooraf na.

getuigen leeftijd

Let op


De minimale leeftijd voor getuigen is achttien jaar. Het mogen ook mensen zijn die niet de Nederlandse nationaliteit hebben.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation