Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Bruidsfotografie | kies een fotograaf die bij jullie past!

Aan de basis van een mooie bruidsfotoreportage ligt de klik tussen jullie en de fotograaf. Het gaat om respect voor elkaar, elkaar aanvoelen en begrijpen. Is die klik er en heeft het bekijken van eerder gemaakt werk van de fotograaf jullie overtuigd van zijn ervaring en creativiteit? Dan kunnen jullie je verheugen op prachtige bruidsfotografie en een trouwalbum waarin het heerlijk bladeren en terugkijken is.
bruidsfotografie kies fotograaf

Kies een fotograaf die bij jullie past


Een fotograaf kies je vanuit de gedachte dat je ook jaren later niet bent uitgekeken op jullie trouwfoto’s en het trouwalbum ook dan nog graag doorbladert. Dat stelt eisen aan de creativiteit en het vakmanschap van de fotograaf. Om daar achter te komen is het een aanrader om de tijd te nemen voor een eerste selectie van trouwfotografen en die te bezoeken. Maak kennis en vraag om recente trouwalbums in te mogen zien zodat jullie een goede indruk krijgen van zijn werk, zijn stijl en wat hij voor een trouwfotoreportage rekent. Bedenk dat goedkoop vaak duurkoop is: hoe mooier het trouwalbum des te groter de kans dat je het ook jaren later nog graag uit de kast haalt. Bevalt de kennismaking goed, is er de klik en past het budget? Leg de trouwfotograaf dan op tijd vast.

kies fotograaf

Samenwerking met de fotograaf


Hoe beter de samenwerking tussen jullie en de fotograaf, des te mooier het resultaat. Besef daarbij ook dat de fotograaf de tijd moet hebben om jullie goed en op de afgesproken locaties te fotograferen. Maak daarom vooraf goede afspraken over fotomomenten en locaties en houd ook rekening met de tijd die je kwijt bent aan heen en weer rijden, lopen en poseren. Door die tijd in te ruimen in het draaiboek voorkom je haastwerk en gedoe. Ook de ceremoniemeester heeft hier een taak door jullie tijdig te attenderen op de fotomomenten. Het maken van proeffoto’s als een soort generale repetitie is handig om aan de trouwfotograaf en het samen poseren te wennen. Bovendien kun je dan mogelijk ook alvast een paar fotolocaties bepalen.

bruidsfotografie kies fotograaf

Trouwalbum gemaakt door de fotograaf


Vraag bij de kennismaking de fotograaf ook naar zijn visie op trouwalbums en kijk die in. De creativiteit van trouwfotografen zorgt ervoor dat trouwalbums voortdurend vernieuwen en daardoor boeiend en mooi blijven.

Op zoek naar meer inspiratie?


Ben je op zoek naar meer inspiratie en weten wat er allemaal mogelijk is op het gebied van trouwreportages, trouwfoto’s en trouwalbums? Ga dan naar de bruidsfotografen op deze website voor informatie, ideeën, tips en trends. Ook kun je daar door linken naar trouwfotografen in je eigen regio.

Pim Kisjes
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation