Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Wat kost een bruilofts DJ gemiddeld?

Als jullie gaan trouwen, hoort daar natuurlijk een mooi feestje bij. En zonder goede muziek geen feest! De bruilofts DJ zorgt voor een knalfuif op jullie bruiloft, maar hoeveel geld zijn jullie daar nu eigenlijk aan kwijt? Dat ligt aan een aantal aspecten.

Hoogseizoen en laagseizoen DJ

Een bruilofts-dj heeft over het algemeen een volle agenda tijdens het trouwseizoen. Het is niet voor niets het hoogseizoen voor deze feestprofessional. De prijs voor een standaard feest kan daardoor hoger zijn dan in het laagseizoen, wanneer veel dj’s weinig werk hebben. Door het aantrekkelijker te maken om een dj in te huren (of te trouwen) in het laagseizoen, zijn de prijzen goedkoper.

Extra kosten bruilofts DJ

Het gebeurt niet altijd, maar soms zijn er verborgen kosten verbonden aan het inhuren van een bruilofts-dj. Zulke kosten worden vaak schoonmaakkkosten of verzekeringskosten genoemd. Ook opbouwen en afbouwen of voorrijdkosten horen hierbij. Vraag ernaar bij de bruilofts-dj van jullie keuze, want daardoor is een ogenschijnlijke goedkope dj aan het einde van de rit vaak ineens duurder dan gedacht.

Standaard tijdsduur DJ

De meeste dj’s die ingehuurd worden voor een bruiloft hebben een standaard programma van vier uur. Wil je dat de dj langer speelt op jullie bruiloft, dan betaal je uiteraard meer en je betaalt voor elk uur. Die extra uren kunnen duurder zijn dan de standaard vier uur die de dj rekent.

Bruilofts DJ met lichtshow

Daarnaast is het ook van belang wat jullie van de bruilofts-dj verwachten: wil je alleen geluid, of wil je ook een lichtshow? Bij sommige dj’s kun je ook een dansvloer met lichtshow huren. Dat maakt de prijs uiteraard weer hoger. Je kunt een bruilofts-dj huren voor een paar honderd euro, maar je kunt ook tweeduizend euro uitgeven aan de dj. Het is handig om op papier te zetten wat jullie graag willen en wat jullie budget toelaat. Praat ook eens met vrienden die al getrouwd zijn; wat hebben zij gedaan op hun bruilofts qua muziek? Via via krijg je vaak waardevolle tips die veel geld kunnen besparen.

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation