Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

5 Tips + checklist voor de bruiloft DJ

Als je eenmaal een fijne dj of band voor de bruiloft hebt gevonden, ben je er nog niet. Want weet jij hoe lang je welke muziek speelt en op welk moment? En welk openingsnummer kies je voor het trouwfeest? Met welk nummer sluit je juist weer af? Allemaal belangrijke vragen! Gelukkig heb je tijd genoeg om dit te bespreken met je dj of de band (en hebben zij ook ervaring met wat goed werkt en wat niet).

Welke muziek bij openingsdans?

Welk nummer jullie kiezen bij de openingsdans hangt af van de (je raadt het niet) openingsdans zelf. Wordt het een romantisch schuifelnummer, dan past een snel nummer natuurlijk niet en andersom. Als je geen openingsdans hebt dan weet de dj of de band vast wel raad! Zij zetten een swingend nummer in dat iedereen kent en weten zo alle bruiloftsgasten op de dansvloer te krijgen.

Wanneer en hoe lang speel je welke muziek?

Dat er muziek is tijdens het avondfeest, is logisch. Welke nummers er allemaal worden gedraaid bespreek je met de dj (of je geeft enkele nummers die je niet wil horen en laat de dj verder bepalen).

Muziek tijdens de ceremonie?

Maar er zijn nog andere momenten op de bruiloft waarop er muziek wordt gedraaid. Wat dacht je van tijdens de ceremonie? Zo wordt er vaak een nummer ingezet als het bruidspaar binnenkomt, tijdens het tekenen en wanneer het bruidspaar weer vertrekt. Voor de ceremonie worden er korte nummers uitgekozen of worden langere nummers ingekort. Als je op alle nummers moet wachten, kan het z’n charme verliezen.

Welke muziek tijdens de receptie & diner?

Ook tijdens de receptie wordt er vaak een muziekje op de achtergrond gedraaid. Belangrijk is dat deze muziek niet leidend of storend is. Verder staat er tijdens het diner ook vaak muziek aan, maar wederom op de achtergrond. En dan komt natuurlijk het avondfeest… Dan mogen we los!

Laatste dansnummer op jullie feest?

Helaas komt er ook een einde aan het avondfeest en dit wordt dikwijls ingeluid met een laatste feestnummer. Er zijn zat nummers die duidelijk maken dat dit het laatste rondje is, maar je kunt ook kiezen voor een all-time favoriet zoals “Take me home” van John Denver en andere klassiekers. Welke muziek hebben jullie uitgezocht?

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation