Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Wat is een no go op een bruiloft?

We weten allemaal dat je eigen vriendin ten huwelijk vragen op andermans bruiloft niet echt netjes is, om het nog zacht uit te drukken. Je steelt dan de show van het enige stelletje dat op dat moment in de spotlights hoort te staan, en dat is het bruidspaar zelf natuurlijk. Mocht je nu hele goede vrienden zijn met het bruidspaar en het hebben overlegd, dan wordt dit een ander verhaal. Naast deze no-go, wat zijn andere dingen die echt niet kunt maken op een bruiloft?

Geen uitnodiging gehad | De ongenode gast

Ja, niet uitgenodigd worden voor een bruiloft waarvan je dacht wel uitgenodigd te worden, dat is pijnlijk. Maar toch op komen dagen terwijl je geen uitnodiging hebt, dat is echt niet oké. Het bruidspaar heeft een weloverwogen beslissing genomen door geen kaartje te sturen. Je zou nog kunnen peilen of het misschien een vergissing is geweest, door via-via poolshoogte te nemen. Is het geen vergissing en zit het je enorm dwars, praat er dan pas over met het bruidspaar na hun bruiloft.

Ongenodigde gasten meenemen

De vaste regel is: staat je naam niet op de kaart, dan ben je niet uitgenodigd. Klinkt misschien cru, maar zo is het. Neem dus niet zomaar je kinderen, vriend(in) of nieuwe partner mee, daar zit het bruidspaar echt niet op te wachten.

Te laat komen

Er staat niet voor niets een tijdschema op de kaart en/of website, dus hou je daar ook aan. Zo'n dag is altijd al aardig hectisch en strak qua planning, dus veel ruimte om te laat te komen is er simpelweg niet. En ja, het valt het bruidspaar zeker op als je niet op tijd bent. Bovendien is het ook gewoon best wel asociaal.

No go outfits op Bruiloften

Trek jij je teenslippers en Hawaii-shirt aan naar die heerlijke strandbruiloft? Klinkt misschien als een goed idee, maar niets is minder waar. Bij een bruiloft hoort nette kleding, of op z'n minst feestelijke kleding, en zeker geen dit-draag-ik-op-een-brakke-zondag-kleding. Vaak geeft het bruidspaar ook een dresscode mee. Probeer hier een leuke outfit bij te vinden en dan ben je helemaal bruiloft-proof!

Geen huwelijkscadeau geven

Op een bruiloft kun je niet met lege handen aankomen. Heb je het niet breed, geef dan een envelopje met een voor jou passend bedrag en koop geen groot, duur cadeau. Vind je een envelopje alleen te weinig? Pluk dan een mooie bos bloemen erbij. Niet duur en toch een prachtig gebaar!

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation