Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Hoe maak je originele huwelijksuitnodigingen? DIY je trouwkaarten!

De bruiloft is het belangrijkste moment van jullie leven. Dit moment wil je dan natuurlijk ook op een leuke manier aankondigen. De meeste mensen vinden een simpel kaartje niet origineel genoeg, de uitnodiging moet ook echt persoonlijk zijn. Het is daarom van groot belang dat de huwelijksuitnodigingen origineel zijn. Ondanks het digitale tijdperk, raden we je af om de uitnodigingen digitaal te versturen. Het beste is een leuk en persoonlijk kaartje. Hoe je nou precies een leuke uitnodiging maakt? Hieronder lees je precies hoe je dit doet!

Kies niet voor standaard materiaal

Jouw huwelijksuitnodiging moet speciaal zijn. Je kiest daarom niet zomaar voor standaard papier, maar voor een steviger materiaal. Het kaartje moet voor de ontvanger niet goedkoop aanvoelen. Bovendien wil je uiteraard ook niet dat het kaartje helemaal verfrommeld raakt als je het aan iemand meegeeft. Om dit te voorkomen laat je het kaartje dus van een stevig materiaal maken. Als het materiaal goed aanvoelt, dan krijgt de ontvanger vaak al een heel ander idee bij de uitnodiging. De uitnodiging voor het belangrijkste moment van je leven mag natuurlijk ook wel van een steviger materiaal zijn! Dit is ook leuk voor jezelf, want zo kun jij een van de uitnodigingen bewaren.


Lees ook Naamkaartjes tafelschikking zelf maken of toch kopen?


Bedenk een originele boodschap

Als je gaat trouwen, dan breng je dit natuurlijk op een leuke manier. Er zijn tientallen manieren om je naasten aan te spreken in de uitnodiging. Het is leuk om hier vooraf eens goed mee te experimenteren. Het zou natuurlijk zonde zijn als jullie de uitnodigingen versturen en er vervolgens achter komen dat de boodschap toch nét iets anders had moeten zijn. De inhoud van het kaartje moet dus goed geformuleerd zijn. Daarnaast moet de informatie, zoals tijdstippen, ook kloppen. Laat het kaartje ook nog eens goed checken op spel- en grammaticafouten! Een huwelijksuitnodiging met een spelfout zou erg zonde zijn.


Lees ook Voorbeeldteksten voor korte gedichten op de trouwkaart


Maak een mooi design

Het design van het kaartje is ook van groot belang. Bedenk bijvoorbeeld goed welke kleuren jullie willen gebruiken. De meeste mensen kiezen ervoor om een zwart-wit kaartje te versturen, maar dit hoeft natuurlijk niet per se. Jullie kunnen het design helemaal naar wens maken. Echter, hoeft ook een zwart-wit kaartje absoluut niet saai te zijn. Je kunt bijvoorbeeld allerlei versieringen toevoegen aan het design. Wees creatief en jullie huwelijksuitnodiging komt er vast en zeker prachtig uit te zien!


Lees ook Huwelijkswensen op enveloppe of trouwkaart? Hou het kort en persoonlijk!


Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation