Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Vriend(in) mee naar bruiloft in plaats van partner

Er ploft een prachtig versierde envelop op je deurmat. De naam van je partner en je eigen naam staan erop. Enthousiast maak je ‘m open: het is een uitnodiging voor een bruiloft. Na een blik op de datum besef je dat je partner niet mee kan. Mag je dan iemand anders meevragen?

Bruiloftsuitnodigingen

Op de datum waarop de bruiloft valt, kan jouw partner niet. Ga je dan alleen of mag je iemand anders meenemen in de plaats van je partner? Het bruidspaar houdt immers rekening met twee gasten, toch? De envelop vertelt je eigenlijk alles wat je moet weten over jouw bruiloftsuitnodiging.


Lees ook Originele, grappige, poëtische tekst trouwkaart | Laat je inspireren


Kijk maar eens goed naar de adressering: staat alleen jouw naam erop? Dan is de uitnodiging alleen aan jou gericht, en niet aan je partner. Een plus one is dus niet gewenst. Staat er jouw naam op met ‘plus gast’ of iets dergelijks? Dan mag je zelf beslissen wie je als gast meeneemt, of het nu je partner is, je zus of je beste vriendin. Ook je oma mag mee, als je dat graag wilt. Staat de naam van je partner en jouw naam erop, dan zijn alleen jullie twee uitgenodigd – en niemand anders, ook al kan je partner niet op die datum.

Iemand anders mee naar bruiloft

Je zou denken dat het niet uitmaakt wie meegaat, aangezien het bruidspaar rekening houdt met twee gasten. Toch maakt het wel degelijk uit, want het samenstelling van de gastenlijst en tafelplan gaat altijd gepaard met veel overleg en compromissen.


Lees ook Bruiloft diner? Laat tafelschikking & naamkaartjes maken!


Bovendien willen bruidsparen weten wie er op hun bruiloft komt, omdat ze het met dierbaren willen vieren. Als er dan ineens tien gasten komen die ze niet eens kennen, kan het voelen alsof het niet meer ‘hun’ feestje is. Denk je dat het bruidspaar het niet erg vindt als je iemand anders meeneemt? Bel toch even van tevoren om aan te geven dat je begrijpt dat je samen met je partner bent uitgenodigd, en vraag of het mogelijk is om iemand anders mee te nemen. Vinden ze het prima? Dan is er natuurlijk niks aan de hand en kan je gezellig met een goede vriend(in) naar het feestje!

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation