Originele, grappige, poëtische tekst trouwkaart | Laat je inspireren

Van jullie trouwkaart wil je natuurlijk ook wat bijzonders maken. Wij geven je de beste ideetjes om een originele tekst op de kaart te zetten.

Welke tekst op de trouwkaart?


Welk soort tekst op jullie trouwkaart komt te staan, is een kwestie van smaak. De één houdt van een tekst met een vette knipoog, de ander wil dat de tekst een en al romantiek overbrengt. Zorg dat de toon van de tekst past bij hoe jullie zijn. Als mensen de trouwkaart lezen, denken ze dan: dat is écht iets voor jullie!

Grappige tekst kaart


Houden jullie wel van een gezonde dosis humor? Kies dan voor een grappige tekst waar je met een knipoog en de nodige zelfspot aankondigt dat jullie gaan trouwen.

Tekst trouwkaart informeel


Anno 2022 hoeft het allemaal niet zo formeel en volgens de etiquette. ‘Shit just got real’ bijvoorbeeld is een heel informele manier om jullie naasten te laten weten dat jullie elkaar het ja-woord gaan geven.

Gedicht voor de trouwkaart


Soms kun je met weinig woorden heel veel zeggen. Een speciaal gedicht over de liefde, over trouw of over geluk raakt precies de juiste snaar. Ben je zelf geen dichter, kijk dan eens in een dichtbundel (in de bibliotheek of online).

Songtekst trouwkaart


Jullie hebben vast een nummer dat speciaal voor jullie is. Misschien is een stukje van de songtekst passend om op de trouwkaart te zetten. Helemaal leuk als dit ook nog het openingsnummer wordt van jullie trouwfeest!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation