Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Bruiloft diner? Laat tafelschikking & naamkaartjes maken!

Op zoek naar de perfecte tafelschikking voor het bruiloftsdiner? Het organiseren van de tafelschikking kan een hele klus zijn, dus het is belangrijk hier op tijd mee te beginnen. In dit artikel lees je hoe je het beste de tafelschikking voor jouw bruiloft kunt organiseren en welke hulpmiddelen je hierbij kunt gebruiken!

Tafelindeling maken bruiloft

Het maken van een tafelindeling voor een bruiloft is iets wat je ruim van tevoren moet regelen. Meestal begin je hier ongeveer twee maanden van tevoren mee. Het is handig om eerst een plattegrond te maken van de zaal of locatie waar het diner plaatsvindt. Zo kun je een overzicht krijgen van hoeveel tafels je nodig hebt en hoeveel gasten er aan elke tafel kunnen zitten.

Traditionele tafelschikking bruiloft voorbeeld

Er zijn verschillende manieren om de tafelschikking voor een bruiloft te organiseren. Een veelgebruikte manier is de traditionele tafelschikking. Hierbij zitten de bruid en bruidegom aan een speciale tafel, samen met de ouders en eventueel getuigen. De overige gasten worden verdeeld over de overige tafels. Hierbij kun je ervoor kiezen om vrienden en familie bij elkaar te zetten of juist te mixen voor een gezellige sfeer.

Tafelschikking app gratis

Wil je graag een tafelschikking maken, maar vind je het lastig om dit met pen en papier te doen? Er zijn verschillende apps beschikbaar die je hierbij kunnen helpen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de gratis tafelschikking app. Deze app biedt de mogelijkheid om een plattegrond te maken van de zaal en hierop de tafels en gasten te plaatsen.


Ga naar Tafelschikking app gratis


Naamkaartje laten drukken of zelf maken

Naast de tafelschikking is het ook belangrijk om na te denken over naamkaartjes. Je kunt ervoor kiezen om de naamkaartjes zelf te maken, bijvoorbeeld door middel van handlettering of een mooi ontwerp op de computer. Maar je kunt ook naamkaartjes laten drukken bij een drukkerij. Zo weet je zeker dat de naamkaartjes er professioneel uitzien.


Ga naar Naamkaartje laten drukken


Tafelschikking bord

Tot slot is het handig om te werken met tafelschikking borden. Dit zijn borden waarop de tafelindeling is aangegeven en waarop de naamkaartjes geplaatst kunnen worden. Zo kunnen de gasten in één oogopslag zien waar ze moeten zitten en wordt het zoeken naar hun plek aan tafel gemakkelijker gemaakt.


Het maken van een tafelschikking voor een bruiloftsdiner vergt wat tijd en aandacht, maar met de juiste hulpmiddelen en creativiteit kan het een leuke en persoonlijke toevoeging zijn aan jullie bruiloft!


Lees ook Naamkaartjes tafelschikking zelf maken of toch kopen?Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation