Wanneer het beste de trouwkaarten versturen?

Trouwkaarten worden verstuurd na de ‘save the date’-kaarten. De ‘save the date’-kaart is de eerste manier om mensen te laten weten wanneer jullie gaan trouwen en wanneer ze dus vrij moeten houden/nemen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een trouwkaart te sturen met de uitnodiging. Wanneer is het beste moment om de trouwkaarten te versturen?
trouwkaart versturen wanneer

Trouwkaarten versturen


Gemiddeld worden trouwkaarten zes tot acht weken voor de bruiloft verstuurd. De bruiloft is dan al wel dichtbij, maar de periode is nog lang genoeg voor de bruiloftsgasten om rekening te kunnen houden met jullie trouwdatum.

trouwkaart versturen datum

Trouwen op een populaire datum


Wanneer jullie de trouwkaarten versturen is ook afhankelijk van de trouwdatum. Trouwen jullie op een hele populaire datum, in de vakantie of zelfs op een feestdag? Dan is het aan te raden om de trouwkaarten iets eerder dan acht weken te versturen. Veel mensen boeken hun vakantie eerder dan acht weken van tevoren. Als je dus op tijd bent met de trouwkaarten, dan kunnen mensen rekening houden met jullie trouwdag!

trouwkaarten versturen wanneer

Trouwkaarten bestellen en versturen


Het ontwerpen, bestellen en laten afdrukken van trouwkaarten neemt slechts één à twee dagen in beslag. Digitaal ontwerpen gaat natuurlijk veel sneller. Zodra jullie een leuk ontwerp hebben gevonden of gemaakt, wordt dit direct naar de drukker verstuurd en afgedrukt. Over het algemeen wordt de post dan de volgende werkdag bezorgd. Dit geldt niet voor zondagen en maandagen.

trouwkaart enveloppe

Chique enveloppen


Een trouwkaart wordt meestal in een extra chique envelop verstuurd. Iedereen die een trouwkaart ontvangt, kan direct zien dat dit een speciale boodschap is. Het openmaken van deze envelop is net wat spannender dan normaal. Wil je het helemaal bijzonder maken? Kies dan voor een sluitzegel op de envelop. Koop een stempel met de initialen van je partner en jezelf, kies een mooie kleur was en bestempel de enveloppen!

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation