Pondje teveel? Mensen met goede relatie worden dikker!

Word je iedere keer een klein beetje mismoedig als je op de weegschaal gaat staan? Niet getreurd: eindelijk goed nieuws voor als je een pondje teveel weegt. Want uit onderzoek blijkt dat mensen met een gezonde en gelukkige relatie dikker worden!

Pondje teveel? Mensen met goede relatie worden dikker!

Waarom word je in een goede relatie dikker?


Het onderzoek dat door de American Psychological Association is gehouden, duurde maar liefst vier jaar. Die periode volgden de onderzoekers 169 pasgetrouwde stellen. Alle veranderingen in het gewicht en lengte van de stellen werden genoteerd. Ook vroegen de onderzoekers naar hoe tevreden de stellen nog over hun relatie waren en of ze vaak stress hadden.

Pondje teveel? Mensen met goede relatie worden dikker!

Indruk maken?


De onderzoekers namen twee verschillende theorieën onder de loep. Eén: heb je een gelukkige relatie dan blijf je op gewicht omdat je niet te maken hebt met vreetbuien en verdriet. Twee: juist omdat je geen indruk op de ander meer hoeft te maken kom je in een goede relatie bij. En dat laatste bleek volgens de onderzoekers de juiste redenering. Ben je gelukkig samen, dan maak je je niet meer zo’n zorgen om een vetrolletje meer of minder. Je gaat minder sporten, de tv (en de chipszak) lonken… dat klinkt herkenbaar, niet? Troost je dat het waarschijnlijk dus een goed teken is voor jullie gelukkige relatie.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation