Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier
Professionals
Aan het laden...

Einde van de content

Doen: samen afvallen!

Wil je dat de weegschaal voor jullie grote dag wat minder aangeeft dan dat deze nu doet? Dan zul je moeten letten op wat je eet en is het ook een goed idee om meer te bewegen. Wat is er nu leuker om dat samen te doen?

Beiden wat kilootjes kwijt?

Willen jullie allebei wel wat kilootjes kwijt voor de grote dag? Dan is het mooi om samen de strijd aan te gaan tegen de kilo’s. Je motiveert elkaar: als de een geen zin heeft om te gaan sporten, kan de ander een peptalk geven. Als de één dreigt te zwichten voor die zak met chips, kan de ander een gezonde snack maken.

Zelfde menu

Samen letten op jullie voeding is niet alleen gezelliger: het is ook nog eens praktisch. Je hoeft niet speciaal voor jezelf een andere maaltijd te koken, maar kunt samen gezonde recepten uitzoeken. Of kies samen voor gezonde shakes of poeders.

Samen schaatsen

Ook samen bewegen heeft zijn voordelen: je kunt kiezen voor een mooie wandeling of een leuke schaatstocht, het hoeft niet altijd standaard de sportschool te zijn! Het kan een romantisch uitje worden, terwijl jullie tegelijk de strijd met de kilo’s aangaan.

Geef elkaar de ruimte

Bedenk wel dat het vast niet alleen maar gezellig gaat worden: geef elkaar de ruimte als de irritaties oplopen, en het allemaal niet zo goed gaat als je hoopt. Samen komen jullie hier doorheen! En je hebt samen een mooi doel voor ogen: strak en stralend in die bruidskleren elkaar het ja-woord geven!

Wil één van jullie afvallen?

Is één van jullie op een goed gewicht en is afvallen helemaal niet nodig? Doe dan mee uit solidariteit. Motiveer de ander en zeg nou zelf: ook jij hebt baat bij een gezonde, lekkere maaltijd. En een beetje extra beweging kan geen kwaad, ook al hoef je geen kilo’s kwijt. Probeer je dan meer te focussen op het trainen van je spieren om sterker te worden. Of stort je op de rol van de coach, door je partner door een zware training heen te praten. Samen komen jullie er wel!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation