Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Lavendel uit eigen tuin gebruiken op je bruiloft

Voor de bruidjes onder ons met groene vingers kan het heel lucratief zijn om bloemen uit eigen tuin te gebruiken voor je bruiloft. Neem lavendel: je kunt het gebruiken voor je bruidsboeket, of op tafel zetten, of geurzakjes ervan maken, of laten uitstrooien, of een olie ervan maken en er zijn nog veel meer dingen waarvoor je lavendel kunt gebruiken op je bruiloft!

Lavendel uit eigen tuin gebruiken op je bruiloft

Lavendel thema op bruiloft

Lavendel is voor veel doeleinden te gebruiken. Al jaren gebruiken mensen de geur van lavendel om te kalmeren, bijvoorbeeld door middel van olie of een geurzakje. Ook bij massages zien we vaak producten met lavendel. Als je zenuwachtig bent voor de ceremonie, kan het ruiken aan een zakje lavendel je helpen ontspannen. Je kunt ook geurzakjes maken om mee te geven aan de gasten, heb je direct een leuk bedankje! Als je voor een lavendelthema gaat, is het een leuk idee om dit vanaf het begin te doen.

Lavendel uit eigen tuin gebruiken op je bruiloft trouwkaart
Denk aan de uitnodigingen: maak je eigen lavendelolie en doe een paar druppels op de uitnodiging of trouwkaart. Ook de bedankkaartjes kan je besprenkelen met een paar druppels lavendelolie of plak een gedroogd takje lavendel aan je uitnodiging.

Lavendel uit eigen tuin gebruiken op je bruiloft bruidsboeket

Bruidsboeket met lavendel

In je bruidsboeket kan je het beste gebruik maken van verse lavendel. Gedroogde lavendel is namelijk een stuk brozer en kan afbreken. Dan blijft er niet veel van je bruidsboeket over en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je kunt gedroogde lavendel wel gebruiken om te strooien na de ceremonie. Het is romantischer en ruikt lekkerder dan rijst!

Lavendel uit eigen tuin gebruiken op je bruiloft lavendelolie

Lavendel oogsten

Heb je zelf veel lavendel in de tuin staan? Dan kan je zelf lavendel oogsten en gebruiken voor je bruiloft. Je kunt echter niet zomaar even wat takken afknippen. De timing van het oogsten is belangrijk als je lavendel wil die goed droogt en lang mee gaat. De bloemen moeten rijp zijn, maar niet te ver, want dan brokkelen ze af. Als je lavendel wil afknippen, doe dat dan op een zonnige en droge dag in de ochtend of avond, anders wordt je lavendel bruin. Laat er voldoende stengel aan zitten en maak er bosjes van en voilà! Eventjes geduld en je hebt heerlijk geurende gedroogde lavendel voor je bruiloft.

Geschreven door Sanne van Bortel

Heerlijk geurende lavendel-ideeën voor op je bruiloft

Ben je gek op lavendel? Lavendel is niet alleen een prachtige struik om te zien, de bloemen ruiken ook nog eens hartstikke lekker en je kunt lavendel op super veel verschillende manieren gebruiken. Ook op je bruiloft is lavende heel gemakkelijk te gebruiken, op meer leuke manieren dan je misschien denkt!

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation