Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Heerlijk geurende lavendel-ideeën voor op je bruiloft

Ben je gek op lavendel? Lavendel is niet alleen een prachtige struik om te zien, de bloemen ruiken ook nog eens hartstikke lekker en je kunt lavendel op super veel verschillende manieren gebruiken. Ook op je bruiloft is lavende heel gemakkelijk te gebruiken, op meer leuke manieren dan je misschien denkt!

Trouwuitnodiging met lavendel


Elke geweldige bruiloft begint met een prachtige uitnodiging. Maak van deze uitnodiging iets speciaals met lavendel! De envelop en het briefpapier van jullie trouwuitnodiging kun je helemaal naar wens personaliseren. Pak enkele gedroogde takjes lavendel en knoop deze door middel van een prachtig lavendelkleurig lint vast aan de envelop. Een uitnodiging in stijl!


Bruidsboeket met lavendel


Lavendel is een plant, je bruidsboeket wordt gemaakt van... Juist, bloemen. Lavendel kan je dus ideaal gebruiken voor je bruidsboeketje. Lavendel in je bruidsboeket zorgt voor een subtiel accent van paars en groen. Daarnaast ruikt het natuurlijk heerlijk. Lavendel geeft ook niet af, dus is save voor je bruidsjurk.


Lavendel in je bruidsfoto’s


Bloemen maken alle foto’s mooier en dat geldt misschien nog des te meer voor lavendel. Lavendel is nou eenmaal heel romantisch dankzij de uitstraling en de geur van deze struik. Maak bijvoorbeeld een mooie foto van jullie trouwringen waar je een paar takjes lavendel doorheen hebt gestoken, of zoek een veld met lavendel waarin jullie kunnen poseren. Je kunt ook een krans van lavendel maken (voor de bruid, natuurlijk).


Lavendel in je bruidsdrankje of hapje


Toasten met een glaasje bubbels? Uiteraard! Dat hoort er zeker bij. Maar wist je dat een takje lavendel in je drankje zorgt voor een fris en lichtzoet bloemig smaakje? Lavendel kan je overigens ook prima eten, al is het maar de vraag of je van de smaak houdt. Als decoratie voor je drankje of bijvoorbeeld je bruidstaart is lavendel een perfecte keuze. Over lavendel in je eten gesproken: ook de dinertafel kun je prachtig decoreren met takjes of bosjes lavendel. Hoe bloemig wordt jullie bruiloft?


Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation