Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Welke & hoeveel trouwbedankjes?

Welke trouwbedankjes kiezen jullie voor de bruiloftsgasten? En hoeveel bestel je er? Deze vragen gaan wij beantwoorden in onze blog. Na het lezen van dit artikel heb jij meer dan voldoende inspiratie voor de allerleukste trouwbedankjes!

Hoeveel trouwbedankjes bestellen?

Eerst maar eens kijken naar hoeveel trouwbedankjes jullie nodig hebben voor de bruiloft. Dat is op zich eenvoudig tellen: alle bruiloftsgasten krijgen een bedankje mee naar huis. Reken daarbij iedereen mee, dus niet één bedankje per stel, maar echt één bedankje per persoon. En als je helemaal attent wil zijn, houd dan ook rekening met eventuele kinderen (ook al zijn die misschien niet op je bruiloft aanwezig).


Vergeet niet dat je ook mensen hebt die misschien niet op de gastenlijst staan, maar die zeker een cadeautje verdienen. Denk aan je ceremoniemeester, getuigen en andere belangrijke mensen die jullie hebben geholpen met of op de grote dag. Deze personen mogen uiteraard een ander soort cadeautje ontvangen dan de ‘gewone’ gasten.

Originele bedankjes voor de bruiloft

Maar wat is dan een leuk bedankje om te geven? Ons team vindt het altijd wel grappig om een trouwbedankje met een knipoog te geven, bijvoorbeeld een ‘hangover recovery kit’ met onder andere katerwater, paracetamol, een snuggy en een coupon voor een vette hap. Een busje chips met de tekst ‘Chips! We zijn getrouwd’ is ook een leuke. Of een doosje lucifers met jullie namen erop en de tekst ‘It’s a hot match’. Er zijn mogelijkheden genoeg! Over het algemeen scoort iets met snoep heel erg goed.

Trouwbedankjes van hout

Willen jullie graag trouwbedankjes van hout uitdelen? Dan kun je denken aan gegraveerde onderzetters, gepersonaliseerde sleutelhangertjes of een houten fotoframe met een mooie foto van jullie als bruidspaar. Ook een klein houten kistje met iets lekkers erin (liefde gaat door de maag) behoort tot de opties. Je kunt er dan een soort schatkist van maken. Heb je een thema? Dan kun je de trouwbedankjes daar heel eenvoudig op aanpassen!

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation