Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Huwelijksfeest vieren

Een huwelijksfeest is een bijzonder moment. Tijdens een huwelijksfeest wordt er gevierd dat er twee geliefden een bepaald aantal jaar bij elkaar zijn of natuurlijk dat ze net getrouwd zijn. Hoe langer ze getrouwd zijn, hoe bijzonderder het huwelijksfeest.

Het is de traditie dat de cadeaus die je geeft zijn gemaakt van het materiaal waar het huwelijksfeest ook uit bestaat. Dus bij een koperen huwelijk krijg je koperen cadeaus en bij een diamanten huwelijk krijg je… Snel trouwen, dus!

Soorten huwelijksfeest

Er wordt een huwelijksfeest gevierd wanneer een echtpaar een bepaald aantal jaren bij elkaar zijn. Daarbij zijn de meest veelvoorkomende huwelijksfeesten het katoenen huwelijksfeest met één jaar huwelijk, het koperen huwelijksfeest met twaalf en een half jaar huwelijk, het zilveren huwelijksfeest met vijfentwintig jaar huwelijk, het gouden huwelijk met vijftig jaar huwelijk, het diamanten huwelijksfeest met zestig jaar huwelijk, het platina huwelijksfeest met zeventig jaar huwelijk, het albasten huwelijksfeest met vijfenzeventig jaar huwelijk en het eiken huwelijksfeest met tachtig jaar huwelijk. Het is de traditie dat je op zo´n huwelijksfeest de cadeaus geeft die zijn gemaakt van het materiaal van de huwelijksfeesttraditie.

Elk jaar een huwelijksfeest!

Maar wist je dat er eigenlijk voor elk huwelijksjaar een soort huwelijksfeestbenaming bestaat? Dat begint al bij één jaar en eindigt bij honderd jaar huwelijk! Dat de cadeaus van hetzelfde materiaal gemaakt horen te zijn als van het huwelijksfeestthema is niet altijd even lekker, bij 67 jaar huwelijk vier je namelijk het chinchilla huwelijksfeest… ik denk niet dat ik zo’n cadeau hoef! Bij de andere jaartallen komen er echter vooral steensoorten, mineralen en andere materialen voorbij waarvan hele leuke cadeaus gemaakt kunnen worden. Dus mocht je binnenkort een huwelijksfeest op de agenda hebben staan en je weet nog niet wat voor een cadeau je moet halen, bekijk dan eens een lijstje op internet om uit te vinden welk thema bij welk huwelijksfeest hoort en kies je bijhorende cadeau! Nu maar hopen dat het geen 67e huwelijksfeest

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation