Goede voornemens voor 2021 | Afvallen?

Aan het eind van elk jaar worden er goede voornemens gemaakt. Ons eraan houden vinden we een stuk moeilijker. Ook wij hebben goede voornemens: afvallen. Gezonder worden en meer genieten! Hoe zit het met jouw goede voornemens?

Hoe kan ik gezond afvallen?


Vaak is de vraag: hoe kan ik snel gewicht verliezen? Maar de vraag zou moeten zijn: hoe kan ik gezond gewicht verliezen? Een crash dieet werkt namelijk averechts. De kilo’s lijken eraf te vliegen in het begin, maar dan komt het jojo-effect om de hoek kijken en hup, na een dag of twee ben je terug bij af. Niet alleen slecht voor je gezondheid, ook slecht voor je zelfbeeld! Gezond afvallen doe je door een goed plan op te stellen, gezond (en vooral voldoende) te eten en meer te bewegen. Zorg dat je er niet alleen voor staat, dat is hartstikke moeilijk!

Dieet schema opstellen


Een dieet schema opstellen is misschien niet het leukste klusje aan de gehele afvalrace, maar zoals met alles geldt ook hier: een goed begin is het halve werk. En dat is echt zo. Dankzij een goed dieet schema weet je niet alleen wat je kan verwachten, je heb ook meer houvast en kan altijd terugvallen op je schema. Vooral als je het dieet schema samen met een professional, zoals een diëtist of een sportcoach samenstelt. Succes gegarandeerd.

Snel 5 kilo afvallen


Wil je ook zo graag snel 5 kilo afvallen, maar wel op een verantwoorde en gezonde manier? Dan maak je een vliegende start met de volgende tips:
• Bereid zelf je eten en drinken
• Drink water
• Start je dag actief
• Snack rauw

Snoeptomaatjes en komkommers


Kant en klare sapjes of sauzen zijn sluipcalorieën, het is lekker gemakkelijk en sommige sappen zeggen gezond te zijn, maar er wordt veel aan toegevoegd. Vooral suiker. Als je zelf je saus bij het eten maakt en zelf je sapje perst is het gigantisch veel gezonder. En lekkerder! Daarnaast helpt het als je actief uit je bed komt. Dus niet met een radslag je bed uit rollen, maar wel even een stukje wandelen voor je gaat ontbijten. Zin in een snack? Pak snoeptomaatjes of een stuk komkommer. Weet wat je eet!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation