Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Bruiloft DJ huren? Lees deze tips voor een knalfeest!

Willen jullie een DJ inhuren voor jullie trouwfeest? Dan hebben wij enkele tips voor je met betrekking tot het inhuren van de juiste DJ die goed bij jullie past en het inrichten van de feestlocatie, zodat iedereen de DJ goed kan horen en zien.

DJ die bij jullie past

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om een DJ te vinden die goed bij jullie past. Qua gevoel, maar ook qua eisen en wensen. Hoe vind je de juiste DJ? Plaatjes draaien doen ze namelijk allemaal, maar welke is dan het beste voor jullie bruiloftsfeest? Bedenk welke sfeer jullie willen op het feest. Wil je dat de DJ het publiek meeneemt? Of houden jullie van house? Een standaard DJ houdt zich echt alleen bezig met muziek draaien en een bruilofts-DJ denkt ook mee met opbouw, inrichting, planning, etcetera. Vraag naar de ervaring van een DJ en hoe hij/zij ooit begonnen is. Hoe vaak heeft de DJ een feest? Waarom vindt hij bruiloften leuk om te doen? Zo krijg je een goed beeld van met wie je te maken hebt.

Planning van het bruidsfeest

Als je een DJ hebt gevonden die jullie leuk vinden en die gespecialiseerd is in bruiloften, dan kan je samen om de tafel gaan zitten om de planning van het bruiloftsfeest te bespreken. De DJ denkt hierin goed met jullie mee. Hij heeft immers de nodige draaiuren gemaakt op bruiloften en weet goed met verschillende ruimtes en soorten publiek om te gaan. Wat verwachten jullie op de avond zelf, worden er nog stukjes gedaan door de gasten? En hoe laat komen de avondgasten erbij? Komt er een openings- of sluitingsdans? Dit kan je allemaal samen inplannen.

Zaken bespreken met bruilofts-DJ

De bruilofts-DJ staat altijd voor jullie klaar, dat is tenslotte één van de kenmerken die een bruilofts-DJ onderscheidt van een ‘gewone’ DJ. Bespreek jullie muzieksmaak, geef aan wat jullie favoriete nummers zijn of noteer de namen van een paar favo artiesten. Stem ook bepaalde tijdstippen af. Natuurlijk is de begin- en eindtijd het belangrijkste, maar het is bijvoorbeeld ook handig om te weten hoe laat de DJ überhaupt arriveert. Ook de prijs en manier van betaling moet van tevoren worden besproken. Vraag ook naar eventuele extra kosten die in rekening gebracht kunnen worden. Vergeet niet te bespreken wat de DJ draagt op jullie bruiloft – een beetje netjes gekleed mag best.

Inrichten van de feestlocatie

De DJ heeft natuurlijk wel een beetje ruimte nodig, al valt het in vergelijking met bijvoorbeeld een podium erg mee. Bedenk waar jullie zelf willen staan om felicitaties in ontvangst te nemen, hoeveel stoelen en tafels er geplaatst worden en hoe groot de dansvloer is en waar deze zich bevindt. Gebruik statafels om de grenzen van de dansvloer aan te geven, deze kan je namelijk altijd nog verschuiven tijdens het feest.

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation