Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier
Trouwen in het buitenland

De wereld aan jullie voeten

De wereld is internationaler geworden. Voor verre reizen draaien we onze hand niet meer om. Trouwen in het buitenland is daarin meegegroeid, mede door huwelijken van artiesten en voetballers in exotische oorden.

Trouwen in het buitenland vraagt om meer voorbereiding. Je moet met allerlei formaliteiten rekening houden, zodat het huwelijk aan wettelijke regels voldoet en je moet je met meer instanties in verbinding stellen.

Trouwen in het buitenland tips
Je gemeente, de ambassade van het land waar jullie trouwen en/of de ambtenaar van de burgerlijke stand in de plaats van de huwelijkssluiting kunnen je informeren over de formaliteiten en benodigde documenten. Zelf neem je jouw paspoort, geboorteakte en een verklaring omtrent domicilie, nationaliteit en burgerlijke staat mee. Deze moet je tonen aan de buitenlandse instantie. Met de gelegaliseerde huwelijksakte ga je na thuiskomst naar je gemeente waar die wordt ingeschreven in de Gemeentelijke Basisadministratie. Laat de buitenlandse huwelijksakte ook inschrijven in het huwelijksregister van Den Haag, afdeling Landelijke Taken.

Trouwen in het buitenland voorbeelden
Er zijn reisbureaus die gespecialiseerd zijn in trouwen in het buitenland. Zij weten alles van de regels en formaliteiten en kunnen jullie adviseren over locaties, accommodaties en arrangementen. Ook het legaliseren van de huwelijksakte kunnen zij verzorgen. Nemen jullie een babs, Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand, in de arm? Vraag die dan naar zijn of haar ervaring met trouwen in het buitenland.

lees verder
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation