Wat als je de bruidsfoto’s niet mooi vindt?

Het komt gelukkig niet vaak voor, maar wat kan je doen als je de bruidsfoto’s niet mooi vindt geworden? Of je nu vindt dat je telkens gek erop staat of dat je die ene foto van de eerste dans niet kunt vinden, voor zowel fotograaf als bruidspaar is dit geval heel ongemakkelijk. Dit is wat je nog kunt doen.

Niet tevreden met bruidsfoto’s


Je mist dat ene moment waarop je zo verliefd naar elkaar kijkt, of de eerste dans, of een goede foto van de bezegelende kus. Sommige momenten zoals de eerste dans kan je niet weer creëren. Andere momenten – zoals het verliefd naar elkaar kijken of een liefdevolle kus – kan je opnieuw creëren. Als je niet tevreden bent met de bruidsfoto’s, praat dan eerst met je fotograaf of er iets aan gedaan kan worden. De fotograaf kan een gratis fotoshoot aanbieden om zo te compenseren voor de missende beelden.

Geld terug na bruidsfotoshoot?


Ook als je niet tevreden bent met de foto’s, hoef je niet te verwachten dat je je geld terugkrijgt. Een professionele fotograaf heeft dit waarschijnlijk in z’n contract staan. Je huurt ze in om te werken tijdens jullie bruiloft en foto’s te maken – en dat is wat de trouwfotograaf heeft gedaan. Als je toch niet tevreden bent met de foto’s, kan hij geen geld teruggeven. Hier zit wel een belangrijke les in; kies de juiste fotograaf die goed bij jullie past. De kans is dan groter dat je tevreden bent met de trouwfoto’s. Er moet wederzijds vertrouwen zijn en open communicatie. Je moet je op je gemak voelen bij jullie bruidsfotograaf. Is er iets wat je niet durft te zeggen tegen je fotograaf? Dan kan je beter op zoek naar iemand anders. Vraag of je z’n complete collectie aan trouwfoto’s kunt bekijken. De fotograaf moet er minimaal een paar honderd in z’n bezit hebben. Hij hoeft geen awards gewonnen te hebben, maar door zijn portfolio te bekijken, krijg je al een goed idee wat zijn stijl is en of deze bij jullie past.

Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation