Wanneer verstuur je de save the date kaarten?

Bij elke bruiloft zijn de ‘save the date’-kaarten een belangrijk onderdeel. Bruiloftsgasten moeten immers weten wanneer de bruiloft is en het liefst een beetje op tijd. Wanneer ben je te vroeg met het sturen van deze kaarten en wanneer te laat?
save the date 2020

Op tijd kaarten versturen


Zoiets als te vroeg versturen bestaat niet, te laat kan echter wel. Zorg dat je de ‘save the date’-kaarten minstens vier maanden voor de bruiloft hebt verstuurd. Als jullie op een populaire datum trouwen, dan is het verstandig om de kaarten nog eerder te versturen. Dat is handig voor bruiloftsgasten die rekening moeten houden met vakanties of andere feestdagen. Trouwen jullie op een feestdag of in een drukke vakantieweek? Bereid je er dan op voor dat misschien niet iedereen aanwezig kan zijn op jullie bruiloft.

welke tekst save the date

‘Save the date’-kaarten te laat verstuurd, en nu?


Het kan gebeuren dat je domweg vergeet om de kaarten te versturen. Zoals we eerder schreven kan je de kaarten nog tot vier maanden voor de bruiloft versturen. Dan kunnen bruiloftsgasten nog steeds rekening houden met jullie trouwdatum. Wanneer je de kaarten te laat hebt verstuurd of zelfs compleet bent vergeten, kan je ervoor kiezen om al je bruiloftsgasten persoonlijk op te bellen. Een behoorlijk klusje, maar zo weet je wel zeker of iedereen de trouwkaart heeft ontvangen en of ze aanwezig zullen zijn op jullie bruiloft. Of laat de ‘save the date’-kaarten gewoon helemaal zitten, je hebt immers altijd de trouwkaart nog.

save the date versturen enzo

Informatie op de ‘save the date’-kaart


Op de kaart staat essentiële informatie voor de bruiloftsgasten. Vergeet niet te vermelden wie er gaat trouwen, want hoewel het als een open deur klinkt, zijn er veel bruidsparen die dit vergeten. Bruiloftsgasten ontvangen dan een hele vrolijke uitnodiging met de tekst: “Wij gaan trouwen!”, inclusief datum en locatie, maar wie er nou gaat trouwen…? Als je een deel van de bruiloftsgasten wil uitnodigen voor een pre-wedding borrel, dan kan je dit ook vermelden op een select aantal kaarten. Je kunt ze ook persoonlijk uitnodigen, dan blijven alle kaarten hetzelfde en hoef je dus geen aparte kaarten te maken. Succes met het versturen van de kaarten!

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation