Trouwkaarten bestellen, waar moet je op letten?

Zodra jullie een trouwdatum hebben gekozen, kunnen jullie ook trouwkaarten bestellen! Een spannend moment en één van de leukste taken tijdens de bruiloftsplanning. De trouwkaart is letterlijk en figuurlijk het visitekaartje van jullie bruiloft. Hiermee kunnen jullie de sfeer en het karakter van de grote dag al een beetje laten doorschemeren. Uiteraard staat er alles op wat de bruidsgasten moeten weten. Maar wat nu het beste moment om de bruidskaarten te bestellen en te versturen? En wat zet je er precies op? En wat kunnen jullie doen als je al trouwkaarten hebt besteld, maar de bruiloft moet verzetten? In deze blog vertellen we alles.

Wanneer trouwkaarten bestellen en versturen?


Als je vijf maanden voor de bruiloft begint met het ontwerpen van de trouwkaarten, heb je ruim voldoende tijd om nog enkele aanpassingen te doen en de kaarten te bestellen. Hoeveel tijd je kwijt bent aan het ontwerpen van de kaart, hangt er van af of je zelf iets wil ontwerpen of dat je een bestaand sjabloon kiest. Bij veel websites kun je kiezen uit honderden standaard sjablonen. De trouwkaart is echter de perfecte manier om jullie persoonlijkheid te laten zien, maak er dus iets bijzonders van! Verstuur de kaarten minimaal acht weken voor de bruiloft, zodat ook de gasten die van ver moeten komen rekening kunnen houden met jullie trouwdatum.

Inhoud en informatie trouwkaart


Nadat jullie het ontwerp hebben gekozen van de trouwkaart, is het tijd om alle informatie erop te zetten. De standaard informatie bestaat uit jullie namen, de datum, tijd en locatie waar jullie gaan trouwen en het programma. Voor de daggasten kun je een inlegvel met het programma bijvoegen. Als jullie de dag- en avondgasten een aparte uitnodiging sturen, kun je deze informatie achterwege laten (maar dan niet vergeten op de kaarten voor de daggasten!). Verder kun je nog denken aan:

  • Een RSVP

  • Een cadeautip

  • De routebeschrijving naar de trouwlocatie

  • Aanbevolen hotels voor gasten die van heel ver komen

Wat als de trouwdatum wordt verzet?


Stel: jullie hebben al trouwkaarten besteld en verstuurd, maar de trouwdatum wordt verzet in verband met corona of een ander onvoorzien probleem. Wat kun je dan doen? Als je een goedkope oplossing wil, kan je iedereen die een trouwkaart heeft ontvangen een e-mail of een appje sturen met de nieuwe trouwdatum. Een leukere manier is om nieuwe kaarten te versturen. Change-the-date-kaarten in plaats van save-the-date-kaarten. Als jullie een Facebook-pagina of een website hebben gemaakt voor jullie bruiloft, kun je het hier ook nog een keer op aankondigen. We raden het wel aan om iedereen even te bellen of ze de juiste datum hebben doorgekregen. Tip: verstuur de nieuwe uitnodigingen pas als alle leveranciers zijn verzet. Het is een heel gedoe om alles te verschuiven, maar zodra jullie zeker weten dat elke leverancier op de nieuwe datum beschikbaar is, kan je ook de gasten opnieuw uitnodigen.

Heb je nog vragen over de trouwkaarten? Bekijk onze andere blogs ter inspiratie!
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation