Trouwfotograaf vinden: zo doe je dat

Waar begin je te zoeken als je een trouwfotograaf zoekt? Misschien ken je een fotograaf uit je vriendengroep of familiekring, maar zo niet... Dan ben je op de goede weg met onze tips!

De beste trouwfotograaf


Iedereen wil graag de beste trouwfotograaf voor zijn/haar bruiloft, maar smaken verschillen. Fotografen hebben verschillende stijlen, je kiest natuurlijk wat het beste bij jezelf past. Vraag eens rond bij pasgetrouwde stelletjes – vrienden, familie – wie zij hebben ingehuurd en wat hun ervaring is. De kans is groot dat je op deze manier al een aantal bruidsfotografen vindt die dichtbij werken. Don’t: lukraak zoeken op Google. Sommige resultaten zijn betaald, en dat heeft dus niets met de kwaliteit van de fotograaf te maken. Do: zoek gericht naar bruidsfotografen op bijvoorbeeld trouw websites.

Wedstrijd voor fotografen


Er is ook een wedstrijd tussen bruidsfotografen, genaamd de Masters of Dutch Wedding Photography: alle deelnemers aan deze wedstrijd zijn zeer goede fotografen. Dat kan bijna niet misgaan!

Ontmoet meerdere bruidsfotografen


Laat je niet snel uit het veld slaan door maar één bruidsfotograaf uit te zoeken en daar je zinnen op te zetten. Spreek met meerdere trouwfotografen af en boek niemand tot je ze allemaal hebt gehad. Vraag ook rond op de trouwlocatie: zij werken vaker met trouwfotografen en weten ongetwijfeld een aantal goede namen te noemen. Dezelfde informatie valt in te winnen via je bloemist, cateraar en andere leveranciers.


Een jaar van tevoren reserveren!


Vergeet niet dat trouwfotografen heel lang van tevoren al geboekt worden. Een jaar van tevoren of eerder reserveren is dus helemaal geen gek idee. Hoe eerder je erbij bent, hoe kleiner de kans dat je teleurgesteld wordt. Begin dus op tijd met zoeken! Als je in tijdnood komt, heb je vaak de neiging om je instinct te negeren en uit tijdgebrek te kiezen voor een fotograaf bij wie je misschien niet zo’n goed gevoel hebt. Volg altijd je gevoel, anders sta je niet lekker voor de camera. Succes!

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation