Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen & zijn er al kinderen? Regel een testament!

Willen jullie graag trouwen en hebben jullie al kinderen? Dan is het handig om een testament op te stellen. Met een testament voorkom je namelijk dat jullie kinderen onzekerheid hebben over wie wat erft. Een testament zorgt voor juridische rechtsgeldigheid en geeft duidelijkheid voor de nabestaanden.

Voorkom dat jullie kinderen allerlei dingen moeten regelen

Voorkom dat jullie kinderen na jullie overlijden allerlei zaken moeten regelen. Met een testament kun je vastleggen wie wat erft en hoe de nalatenschap afgewikkeld moet worden. Hierdoor wordt het voor de nabestaanden gemakkelijker om de zaken te regelen en kan er geen onenigheid ontstaan.

Alles goed geregeld met een testament

Het testament zorgt voor juridische rechtsgeldigheid. Dit testament moet nageleefd worden. Iemand die niet in het testament wordt genoemd, heeft dus ook geen recht op de erfenis. Maar het gaat niet alleen over de erfenis. Je legt bijvoorbeeld ook vast waar de kinderen terecht komen als zij nog niet volwassen zijn.

Lees ook Regel je testament, voor jezelf en je geliefde

Waar moet je over nadenken bij testament?

Het document bevat informatie over wie de executeur en erfgenamen zijn en wie welke eigendommen erft. Daarnaast kan een testament clausules bevatten over zaken als voogdij als de ouders sterven. Het is belangrijk om goed na te denken over deze zaken en deze vast te leggen in het testament.

Lees ook Hoort bij trouwen ook een testament?

Levenstestament

Naast het testament is het ook verstandig om na te denken over een levenstestament. Hierin geef je iemand toestemming om namens jou beslissingen te maken als je dit zelf niet meer kunt, bijvoorbeeld als je in coma raakt of dement wordt. Het levenstestament bevat informatie over hoe deze persoon moet beslissen over zaken als geldzaken of medische behandelingen. De notaris kan jouw wensen op papier zetten.

Lees ook Testament opstellen

Notaris vinden? Ga naar Notaris professionals

Zoeken jullie nog een fijne notaris bij jullie in de buurt? Op onze website vind je een divers aanbod. Succes met het opstellen van jullie testament!

Ga naar Notaris professionals

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation