Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Redenen om zijn achternaam aan te nemen

Als je gaat trouwen, is het geheel je eigen keuze of je de achternaam van je aanstaande man overneemt of niet. Sommige vrouwen kiezen er heel bewust voor om het niet te doen, maar om deze redenen doen veel vrouwen het juist wel.

Dezelfde achternaam verbindt jullie

Het delen van een achternaam maakt jullie tot een gezin. Het is tevens een statement naar de rest van de wereld: Kijk, hier zijn wij, samen, we horen bij elkaar. Hoewel het wellicht ‘slechts’ een gevoel is, maakt het jullie band sterker.


Lees ook Achternaam veranderen na trouwen


Zijn achternaam is mooier of prestigieuzer

Kijk, als je eigen achternaam niet erg mooi is, of omdat mensen vaak moeite hebben met het schrijven, lezen of uitspreken ervan, dan is het geen hersenkraker of je de naam van de man overneemt of niet. Soms heeft een bepaalde achternaam meer status dan de andere, ook dan kan het voordelig zijn om zo’n mooie naam over te nemen. In sommige gevallen werkt de achternaam zelfs als ijsbreker bij het leggen van nieuwe contacten.

Laat je toewijding zien

Door zijn achternaam aan te nemen, laat je iedereen zien dat je volledig toegewijd bent aan een leven samen. Vanaf nu delen jullie alles... dus ook jullie naam.


Lees ook Achternaam kind veranderen na erkenning of huwelijk


Naamsverandering brengt gemak

Als je de naam van je man overneemt, brengt dit gemak met zich mee voor jou en jullie eventuele toekomstige kinderen. Dat is tevens één van de populairste redenen voor een naamsverandering: de kinderen. Dat voorkomt verwarrende situaties op scholen, in ziekenhuizen en wanneer je op reis gaat.

Ik ben bezet!

Als je jouw naam verandert, weet de hele wereld dat je niet meer ‘op de markt’ bent. Je bent bezet en dit zal je ook blijven, althans, dat hopen we natuurlijk. Ex-vriendjes, zakelijke contacten; iedereen heeft de verandering opgemerkt en zal weten dat ze geen kans meer bij je maken.


Lees ook Eigen naam houden na trouwen


Nu hoor je erbij

Het overnemen van de naam van je man kan je ook helpen het gevoel te krijgen dat je nu echt bij de familie hoort. Of je begint juist je eigen gezinnetje waar jullie allemaal dezelfde naam dragen. Hoe dan ook: het voelt geweldig!

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation