Welke.nl

Eigen naam houden na trouwen

Wat als je helemaal gek bent op je eigen achternaam, maar je gaat trouwen? Houd je gewoon je eigen naam, sluit je een compromis of ga je in het midden zitten? Misschien wil hij jouw naam wel overnemen. Er is gelukkig van alles mogelijk waarbij je niet je mooie naam hoeft op te geven.

Dubbele achternaam


Traditioneel gezien krijg je de achternaam van de man als je gaat trouwen. Het is een liefdevol gebaar, maar het is niet verplicht en we zien steeds vaker dat vrouwen gewoon hun eigen achternaam aanhouden, of kiezen voor een dubbele achternaam. Als je het wel een mooi idee vindt om de achternaam van je partner over te nemen, maar erg gek bent op je eigen naam, dan kan je kiezen om een dubbele achternaam te nemen. Dat klinkt ook wel erg chique en je kunt lekker je eigen naam behouden.

Eigen achternaam behouden


Geef je niet veel om tradities, dan kan je altijd je eigen naam behouden. Dat kan ook handig zijn als je achternaam bijvoorbeeld ook een handelsmerk is. Als je wilt dat mensen je herkennen aan je naam, kan het handig zijn om deze hetzelfde te laten en dus niet de achternaam van je partner over te nemen. Zit er verder geen handelsmerk of iets dergelijks aan je naam en weet je nog niet zeker wat je wil? Vraag aan je partner wat hij mooi zou vinden. Als het voor hem meer betekent dan voor jou, kan je zijn naam overnemen.

Toch zijn naam overnemen


Wil je je eigen naam liever niet kwijt, maar vind je de traditie wel erg belangrijk en vindt je partner het ook een heel mooi idee om één achternaam te delen? Dan is het een heel liefdevol en bijzonder gebaar om alsnog voor zijn achternaam te kiezen. Hij weet hoe belangrijk je eigen naam is en dat maakt het nog bijzonderder. In the name of love!

Geschreven door Sanne van BortelAchternaam veranderen na trouwen


Als je gaat trouwen, kun je kiezen of je de (volledige) achternaam van je partner overneemt. Dat gebeurt niet helemaal automatisch nadat jullie huwelijk is gesloten. Hoe kan je de naam van de partner gedeeltelijk of volledig overnemen? Lees het hier!
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation