Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Samenwonen: welk huis en welke buurt?

Uit een recent onderzoek van het CBS is gebleken dat mensen met een goede connectie met hun buren echt gelukkiger zijn. Het spreekwoord ‘liever een goede buur dan een verre vriend’ slaat dus wel degelijk ergens op. Let jij bij een verhuizing op de buurt?

Verhuizen en samenwonen met je lief

In iedere relatie komt er een punt waarop je besluit te gaan samenwonen. Je houdt van je man en hij houdt van jou, het liefst zijn jullie de hele dag samen. Dat kan geregeld worden, maar één van jullie moet verhuizen. Wie gaat het worden? Kijk niet alleen naar het huis dat je hebt, ook al is het ene huis veel fijner of groter dan ’t andere. De buurt is ook erg belangrijk, evenals de locatie. Wil jij niet verder weg verhuizen van je familie? Dan moet je dit wel aangeven. Op zo’n moment wil je eigenlijk zo snel mogelijk samenwonen, maar later ga je jouw familie missen en heb je spijt dat je bent verhuisd. Maak het bespreekbaar en kijk wat de beste oplossing is.


Lees ook Welke vier samenlevingsvormen zijn er?


Goede buurt voor toekomstig gezin

Aangezien jullie nog maar net aan de eerste stap toe zijn, namelijk samenwonen, is het bespreken van een toekomstig gezinnetje misschien wat ongemakkelijk. Je kunt immers altijd weer verhuizen als de eerste baby op komst is. Als jullie echter al zeker weten samen een gezin te willen stichten, kan je net zo goed direct een geschikte buurt uitzoeken.


Lees ook Niet trouwen maar samenwonen met elkaar is populair


Kijk naar de gezinssamenstellingen in de buurt die jullie op het oog hebben

Is er een school dichtbij? Kunnen de kinderen met elkaar spelen en zijn er speeltuintjes? Is het een veilige buurt? Ook als jullie (nog) geen kinderen willen, is het uitzoeken van een fijne buurt wel zo prettig. Je wil je immers wel welkom en veilig voelen in je wijk. Maak een lijstje met punten waarmee je rekening wil houden als je huizen gaat bekijken. Vraag ook jullie makelaar over de buurt. Zo vind je een leuk huis in een geweldige omgeving!


Lees ook Kun je trouwen zonder samen te wonen?


Tekst: Sanne van Bortel


Nieuwe wet trouwen in 2018 van kracht

De nieuwe wet die ervoor moet zorgen dat stelletjes niet meer standaard in gemeenschap van goederen trouwen, maar onder huwelijkse voorwaarden, gaat in januari 2018 van kracht. LEES MEER...

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation