Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Wat leg je vast bij geregistreerd partnerschap? Schulden & bezittingen

Kiezen jullie voor een geregistreerd partnerschap? In dit artikel lees je wat je dan vastlegt en waar je aan moet denken!

Persoonlijke schulden en bezittingen vastleggen bij de notaris

Als jullie kiezen voor een geregistreerd partnerschap, kun je vastleggen welke schulden en bezittingen van jou zijn en welke van je partner. Dit leg je officieel vast bij de notaris.


Ga naar een Notaris voor het vastleggen van persoonlijke bezittingen & schulden


Vastleggen welke bezittingen en schulden van jullie samen zijn

Je bepaalt niet alleen welke bezittingen en schulden van jou of je partner zijn, maar benoemt ook welke schulden en bezittingen specifiek van jullie samen zijn. Door dit vooraf vast te leggen, hoeft daar later nooit discussie over te ontstaan.

Moet je dan ook een testament laten maken bij de notaris?

Een testament is geen wettelijke verplichting. In een testament leg je vast wat er met jouw bezittingen gebeurt na je overlijden. Als je niets regelt, dan gaat je erfenis na overlijden vanzelf naar je partner op het moment dat jullie een geregistreerd partnerschap hebben.


Lees ook Hoort bij trouwen ook een testament?


Vergeet niet de jaarlijkse verrekenbeding

Kiezen jullie ervoor om jullie vermogen gescheiden van elkaar te houden, maar willen jullie wel jullie inkomen met elkaar delen? Dat kan door een periodiek verrekenbeding aan de huwelijkse voorwaarden toe te voegen.


Lees ook Voorbeelden van huwelijkse voorwaarden & verrekenbedingen


Hoe moet je dit jaarlijks verrekenen?

Zorg allereerst voor een goede boekhouding! Aan het eind van het jaar kijk je wie van jullie tweeën meer heeft overgehouden: diegene boekt de helft van dat bedrag over naar de partner. Zo is alles netjes verrekend.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation